Treceți la conținutul principal

Zeci de primari olteni, certaţi de prefect pentru neasigurarea permanenţei

Aproximativ 50 din totalul celor 112 primari ai localităţilor din Olt au fost certaţi de prefectul Silviu Neacşu pentru lipsa permanenţei în sediile primăriilor pe perioada codurilor de ninsori abundente, viscol şi ger, sub incidenţa cărora s-a aflat judeţul în ultima săptămână. 

Potrivit reprezentanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, în urma avertizărilor şi atenționărilor meteorologice din ultima perioadă s-a constatat faptul că o mare parte din autoritățile administrației publice locale nu a instituit, la solicitarea prefectului, serviciul de permanență la sediul primăriei, astfel cum prevede art.1 din Ordinul MAI nr. 736 din 22 iulie 2005. „În cadrul ședinței CJSU din data de 10.01.2017, în urma analizei situației privind neasigurarea serviciului de permanență la sediile primăriilor, efectuată în urma verificărilor telefonice de către dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, s-a hotărât, ca primă măsură, atenționarea tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență cu privire la respectarea acestei obligații legale”, se precizează într-un comunicat remis de Prefectura Olt. În acest context, miercuri, prefectul județului, în calitate de președinte al CJSU, a atenționat comitetele locale pentru situații de urgență din aproximativ 50 de localităţi oltene cu privire la obligativitatea instituirii serviciului de permanență, neîndeplinirea acestei obligații atrăgând răspunderea contravențională. De asemenea, prefectul Silviu Neacşu a reiterat tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență obligația protejării populației, a bunurilor materiale și a infrastructurii locale, care se realizează printr-un set important de măsuri (n.red. – înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare, adăpostire, evacuare şi alte măsuri tehnice şi organizatorice specifice), orice disfuncționalitate a acestui mecanism putând avea consecințe dintre cele mai grave, inclusiv pierderi de vieți omenești.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…