Treceți la conținutul principal

Zeci de olteni, victime ale gheţii

Vremea a fost capricioasă în ultimele zile cu locuitorii judeţului Olt. Nu doar şoferii au avut de furcă cu ninsorile abundente, viscolul şi gerul din ultimele zile, ci şi pietonii care, din neatenţie, au căzut pe gheaţa formată pe trotuare şi carosabil. 

Potrivit doctorului Cătălin Pătru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, începând de sâmbătă şi până luni, Unitatea de Primiri Urgenţe a fost luată cu asalt de zeci de olteni care au alunecat şi căzut pe gheaţă. Nu mai puţin de 60 de pacienţi au ajuns la unitatea medicală diverse traumatisme, precum fracturi, entorse şi luxaţii ale mâinilor şi picioarelor, iar o parte dintre aceştia au rămas internaţi pe Secţia de Ortopedie a Spitalului Slatina. „În ultimele trei zile (n.red. – în perioada 7 – 9 ianuarie 2017) s-au prezentat în Urgenţe un număr de 60 de persoane care au căzut pe gheaţă, cele mai multe cazuri, respectiv 22, fiind înregistrate în cursul zilei de luni. Pacienţii prezentau diverse traumatisme la mâini şi picioare, iar şapte dintre aceştia au rămas internaţi. Faţă de alte perioade, pot spune că în cele trei zile au ajuns la Urgenţe mai mulţi pacienţi decât de obicei”, a precizat medicul Pătru. Unele persoane care au căzut pe gheaţă în această perioadă au fost transportate la spital de echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Ţinând cont că în următoarele zile vremea va continua să fie nefavorabilă, cadrele medicale de la Ambulanţă şi Spitalul Slatina se aşteaptă ca numărul celor care cad pe gheaţă să crească. De aceea, medicii recomandă populaţiei, în special persoanelor vârstnice, ca în această perioadă să iasă cât mai puţin din casă, pentru a evita astfel de incidente neplăcute.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…