Treceți la conținutul principal

Vreme deosebit de rece până joi dimineaţa

Centrul Meteorologic Oltenia a transmis o nouă informare către Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt prin care a anunţat că până joi dimineaţa, la ora 08:00, în judeţ vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. 

Pe arii relativ extinse, în Olt va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări izolate, ninsoarea fiind viscolită, iar zăpada spulberată. Temperaturile maxime vor creşte uşor şi vor avea valori cuprinse între – 8 şi – 5 grade şi minime între – 15 şi – 12 grade Celsius. Izolat, vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Potrivit reprezentanţilor Administrației Naționale de Meteorologie până joi dimineaţa, la ora 10:00, la nivelul întregii ţări este valabilă o atenționare meteorologică cod galben de vreme deosebit de rece, cu ger pe timpul nopţii. Şi în noaptea de marţi spre miercuri în adăpostul temporar de la Centrul de Igienă şi Îngrijire Corporală au ajuns 12 oameni ai străzii, respectiv opt bărbaţi şi patru femei. Datele Direcţiei de Sănătate Publică Olt au rămas neschimbate, până în prezent în Olt fiind înregistrate un caz de hipotermie şi cinci cazuri sociale, asistate medical în unităţile spitaliceşti din judeţ. 

Probleme pe două drumuri din judeţ 

Referitor la alimentarea cu energie electrică a populației, conform ultimei raportări a furnizorului, de miercuri după-amiaza, în judeţ nu erau localități nealimentate. De asemenea, din datele transmise de reprezentanţii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, circulația feroviară era în continuare întreruptă între Caracal și Corabia, cinci trenuri fiind anulate, iar circulația rutieră era în continuare blocată pe o porțiune de 200 de metri pe Drumul Judeţean 544 Brastavățu – Vădastra, utilajele de deszăpezire acționând pentru deblocarea sa. Totodată, în jurul orei 14:00, potrivit Centrului Infotrafic, pe Drumul Naţional 54 A Corabia – Ianca – limită judeţul Dolj era încă în vigoare restricţia de tonaj de 12,5 tone.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…