Treceți la conținutul principal

Vreme deosebit de rece până joi dimineaţa

Centrul Meteorologic Oltenia a transmis o nouă informare către Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt prin care a anunţat că până joi dimineaţa, la ora 08:00, în judeţ vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. 

Pe arii relativ extinse, în Olt va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări izolate, ninsoarea fiind viscolită, iar zăpada spulberată. Temperaturile maxime vor creşte uşor şi vor avea valori cuprinse între – 8 şi – 5 grade şi minime între – 15 şi – 12 grade Celsius. Izolat, vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Potrivit reprezentanţilor Administrației Naționale de Meteorologie până joi dimineaţa, la ora 10:00, la nivelul întregii ţări este valabilă o atenționare meteorologică cod galben de vreme deosebit de rece, cu ger pe timpul nopţii. Şi în noaptea de marţi spre miercuri în adăpostul temporar de la Centrul de Igienă şi Îngrijire Corporală au ajuns 12 oameni ai străzii, respectiv opt bărbaţi şi patru femei. Datele Direcţiei de Sănătate Publică Olt au rămas neschimbate, până în prezent în Olt fiind înregistrate un caz de hipotermie şi cinci cazuri sociale, asistate medical în unităţile spitaliceşti din judeţ. 

Probleme pe două drumuri din judeţ 

Referitor la alimentarea cu energie electrică a populației, conform ultimei raportări a furnizorului, de miercuri după-amiaza, în judeţ nu erau localități nealimentate. De asemenea, din datele transmise de reprezentanţii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, circulația feroviară era în continuare întreruptă între Caracal și Corabia, cinci trenuri fiind anulate, iar circulația rutieră era în continuare blocată pe o porțiune de 200 de metri pe Drumul Judeţean 544 Brastavățu – Vădastra, utilajele de deszăpezire acționând pentru deblocarea sa. Totodată, în jurul orei 14:00, potrivit Centrului Infotrafic, pe Drumul Naţional 54 A Corabia – Ianca – limită judeţul Dolj era încă în vigoare restricţia de tonaj de 12,5 tone.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…