Treceți la conținutul principal

Victima rănită grav în accidentul de pe DN 64, transferată la Bucureşti

Şoferiţa implicată în accidentul rutier produs marţi după-amiază, pe Drumul Naţional 64, în comuna Grădinari, a fost transferată la decizia medicilor slătineni la o unitate spitalicească din Bucureşti. Femeia este medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt de la începutul acestui an. 

Potrivit doctorului Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, pacienta a fost transferată la doar câteva ore după producerea accidentului la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Bucureşti şi a rămas internată pe Secţia de Neurochirurgie. „Tânăra, în vârstă de 29 de ani, născută în comuna Dobroteasa, dar cu domiciliul în Drăgăşani, era stabilă din punct de vedere hemodinamic, însă starea sa de sănătate era gravă. Victima a suferit un politraumatism prin accident rutier, fractură de coloană, fracturi costale, fractură coloană toracală şi o plagă la nivelul capului, aceasta fiind transferată cu ambulanţa la spitalul din Bucureşti”, a precizat medicul Furtună. Potrivit unor informaţii, în urma impactului, tânăra ar fi fost proiectată prin parbriz câţiva metri şi de aceea a fost cel mai grav rănită. Raluca Nedelcu este medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt de la începutul acestui an. Potrivit celor precizate de doctorul Liviu Radu, directorul instituţiei, tânăra era medic rezident la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina de ceva vreme şi a ocupat direct postul de medic legist. „Sper să se facă bine, din câte am înţeles starea ei de sănătate este stabilă”, a spus doctorul Radu. Potrivit poliţiştilor rutieri din Olt, accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive, iar şoferiţa, aflată la volanul unui BMW, care circula dinspre Drăgăşani către Slatina, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat în afara drumului. Mai multe echipaje ale ambulanţelor din Olt şi Vâlcea, dar şi salvatori din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drăgăşani, au intervenit la locul producerii evenimentului rutier şi au acordat primul ajutor victimelor. În accident au fost răniţi şi cei doi copii ai tinerei, de 3 şi 6 ani, dar şi mama sa, care a rămas blocată în maşină după impact. Şi aceştia au suferit diverse traumatisme şi au fost transportaţi la Spitalul Slatina, însă starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit şi au fost externaţi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…