Treceți la conținutul principal

Trenuri anulate de CFR din cauza frigului. Pe ruta Caracal - Corabia nu se circulă

Deşi de miercuri pe ruta Caracal – Corabia şi retur ar fi trebuit înscrise în circulaţie trenuri cu locomotive Diesel, acest lucru, deocamdată, nu s-a întâmplat. De aceea, joi, au fost anulate din cauza frigului toate cele şase trenuri care circulă pe această rută. 

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii CFR Călători, din totalul celor peste 40 de trenuri Regio şi Interregio anulate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu mai puţin de şase circulă pe ruta Caracal – Corabia şi retur. La ora 13:00 erau anulate trenurile Regio 9061, 9062, 9063, 9064, 9065 şi 9066. Plutonierul major Alin Băsăşteanu, vocea unică a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, a precizat că reprezentanţii CFR le-au transmis că întâmpină probleme cu locomotivele electrice din cauza temperaturilor scăzute, iar trenurile nu pot circula cu acestea. „Dimineaţă (n.red. – joi), reprezentanţii CFR Craiova ne-au spus că nu sunt trenuri anulate, dar nu pot să circule cu locomotive electrice din cauza frigului şi doar cu Diesel. De asemenea, au precizat că este posibil să se anuleze trenuri din această cauză, ceea ce s-a şi întâmplat”, a declarat plutonierul major Băsăşteanu. „La această oră circulația feroviară este adaptată condiţiilor meteo nefavorabile. Pe unele rute secundare din sudul si sud estul tarii se circulă doar cu locomotive Diesel, motiv pentru care unele trenuri pot înregistra întârzieri. Prioritatea noastră este aceea de a asigura oamenilor un transport fără riscuri și de a realiza legături între marile orașe, pe magistrale. Ne cerem scuze pentru neplăcerile pe care le aveti din cauza întârzierilor/disfuncționalităților apărute. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula aproximativ 5% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri”, se precizează pe site-ul CFR Călători.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…