Treceți la conținutul principal

Trenuri anulate de CFR din cauza frigului. Pe ruta Caracal - Corabia nu se circulă

Deşi de miercuri pe ruta Caracal – Corabia şi retur ar fi trebuit înscrise în circulaţie trenuri cu locomotive Diesel, acest lucru, deocamdată, nu s-a întâmplat. De aceea, joi, au fost anulate din cauza frigului toate cele şase trenuri care circulă pe această rută. 

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii CFR Călători, din totalul celor peste 40 de trenuri Regio şi Interregio anulate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu mai puţin de şase circulă pe ruta Caracal – Corabia şi retur. La ora 13:00 erau anulate trenurile Regio 9061, 9062, 9063, 9064, 9065 şi 9066. Plutonierul major Alin Băsăşteanu, vocea unică a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, a precizat că reprezentanţii CFR le-au transmis că întâmpină probleme cu locomotivele electrice din cauza temperaturilor scăzute, iar trenurile nu pot circula cu acestea. „Dimineaţă (n.red. – joi), reprezentanţii CFR Craiova ne-au spus că nu sunt trenuri anulate, dar nu pot să circule cu locomotive electrice din cauza frigului şi doar cu Diesel. De asemenea, au precizat că este posibil să se anuleze trenuri din această cauză, ceea ce s-a şi întâmplat”, a declarat plutonierul major Băsăşteanu. „La această oră circulația feroviară este adaptată condiţiilor meteo nefavorabile. Pe unele rute secundare din sudul si sud estul tarii se circulă doar cu locomotive Diesel, motiv pentru care unele trenuri pot înregistra întârzieri. Prioritatea noastră este aceea de a asigura oamenilor un transport fără riscuri și de a realiza legături între marile orașe, pe magistrale. Ne cerem scuze pentru neplăcerile pe care le aveti din cauza întârzierilor/disfuncționalităților apărute. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula aproximativ 5% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri”, se precizează pe site-ul CFR Călători.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…