Treceți la conținutul principal

Temperaturi de minus 20 grade Celsius, înregistrate noaptea trecută în Slatina

De luni dimineaţa şi până în dimineaţa zilei de marţi, la ora 05:00, la nivelul judeţului Olt vremea a continuat să se menţină geroasă în cea mai mare parte a intervalului. Noaptea trecută, în judeţ s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din acest an, la Slatina fiind minus 20 de grade Celsius, iar la Caracal minus 19. 

Conform informării transmise Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt de Centrul Meteorologic Oltenia, pentru intervalul 09.01.2017, ora 08:00 – 10.01.2017, ora 05:00, în județul Olt vremea s-a menţinut geroasă în cea mai mare parte a intervalului. Temperaturile maxime au fost de – 10 grade la Caracal şi – 8 grade la Slatina, iar marţi dimineaţa, la ora 05:00, temperatura aerului avea valori de – 20 de grade la Slatina şi – 19 Caracal. Luni seara, la ora 20:00 stratul de zăpadă măsura până la 25 de centimetri la Caracal. După valul de ger năprasnic, în judeţul Olt se întorc ninsorile, iar temperaturile vor continua să fie scăzute. „Pentru intervalul 10.01.2017, ora 08:00 – 11.01.2017, ora 08:00, prognoza meteorologică arată că la nivelul județului vremea se menţine geroasă. Cerul va fi mai mult noros în cea mai mare parte a intervalului. Pe arii extinse, mai ales în cursul nopţii, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între – 14 şi – 11 grade, iar cele minime, în creştere faţă de noaptea precedentă (n.red. – luni spre marţi), între – 14 şi – 11 grade Celsius”, se precizază într-un comunicat remis de CJSU Olt. 

În Olt nu mai sunt drumuri închise sau blocate 

Dacă în cursul zilei de luni, pe unele drumuri judeţene circulaţia rutieră era încă închisă sau blocată, marţi dimineaţa pe toate drumurile se circula în condiţii de iarnă. „În acest moment la nivelul județului nu mai sunt drumuri închise sau blocate, circulația rutieră desfășurându-se în condiții de iarnă”, se arată în comunicat. Referitor la alimentarea cu energie electrică a populației, la ora actuală nu sunt localități nealimentate. 

O persoană cu hipotermie, asistată medicală 

Conform ultimei raportări transmise Prefecturii Olt de reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Olt, în judeţ a fost o singură persoană cu hipotermie (n.red. – o femeie de 83 de ani, din Corabia, găsită căzută în curtea locuinţei sale) care a fost asistată medicală, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Caracal cu ambulanţa şi, ulterior, la Spitalul Slatina. Totodată, de luni după-amiaza şi până marţi dimineaţa, cinci cazuri sociale, fără probleme medicale, s-au prezentat în Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Reprezentanții Primăriei Slatina au raportat, de asemenea, că în cursul nopții de luni spre marţi 11 persoane au fost preluate de pe străzile urbei și transportate în adăpostul temporar amenajat la Centrul de Igienă şi Îngrijire Corporală de pe strada Nicolae Bălcescu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…