Treceți la conținutul principal

Sudul judeţului, cel mai afectat de ninsori

Oltul s-a aflat în ultimele zile sub incidenţa mai multor coduri de ninsori abundente şi viscol, motiv pentru care pe mai multe drumuri publice din judeţ traficul a fost îngreunat. Zona de sud a fost serios afectată, unele drumuri judeţene fiind închise, blocate sau cu circulaţia restricţionată pe un singur sens. 

Luni dimineaţa se semnalau în continuare probleme pe cinci drumuri judeţene. DJ 604 pe tronsonul Bucinişu – Obârşia şi DJ 544 pe tronsonul Urzica – Ştefan cel Mare erau închise circulaţiei, iar DJ 542 pe tronsonul Bucinişu – Rotunda şi DJ 642 A pe tronsonul Rotunda – Vlădila erau blocate. De asemenea, pe DJ 542 tronsonul Redea – Vlădila, DJ 642 A tronsonul Vlădila – Traian – Obârşia şi DJ 542 A tronsonul Redea – Rotunda – Obârşia circulaţia era restricţionată pe un singur sens.

Ambulanţă, deblocată din nămeţi 

Operațiune contracronometru desfăşurată duminică seara de pompieri şi echipajele de deszăpezire pe un drum județean din Olt. O ambulanță care se deplasa la o bolnavă din comuna Rotunda, nu a mai putut înainta din cauza zăpezii aduse de viscol pe carosabil şi a rămas blocată în trafic. Două utilaje de deszăpezire şi o autospecială de primă intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, sub coordonarea locotenent colonelului Cătălin Pintescu, prim adjunctul inspectorului şef, s-au deplasat în zona respectivă şi au degajat zăpada de pe carosabil, facilitând astfel trecerea ambulanței şi a autoturismelor care circulau pe porțiunea respectivă de drum. Cadrele medicale au preluat pacienta, o femeie în vârsta de 84 de ani, cu astm bronşic şi au transportat-o la Spitalul Municipal Caracal. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt apelul a fost primit prin 112 în jurul orei 16:00 şi, din cauza faptului că a rămas blocată în nămeţi, ambulanţa a ajuns la unitatea medicală în jurul orei 18:30.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…