Treceți la conținutul principal

Sudul judeţului, cel mai afectat de ninsori

Oltul s-a aflat în ultimele zile sub incidenţa mai multor coduri de ninsori abundente şi viscol, motiv pentru care pe mai multe drumuri publice din judeţ traficul a fost îngreunat. Zona de sud a fost serios afectată, unele drumuri judeţene fiind închise, blocate sau cu circulaţia restricţionată pe un singur sens. 

Luni dimineaţa se semnalau în continuare probleme pe cinci drumuri judeţene. DJ 604 pe tronsonul Bucinişu – Obârşia şi DJ 544 pe tronsonul Urzica – Ştefan cel Mare erau închise circulaţiei, iar DJ 542 pe tronsonul Bucinişu – Rotunda şi DJ 642 A pe tronsonul Rotunda – Vlădila erau blocate. De asemenea, pe DJ 542 tronsonul Redea – Vlădila, DJ 642 A tronsonul Vlădila – Traian – Obârşia şi DJ 542 A tronsonul Redea – Rotunda – Obârşia circulaţia era restricţionată pe un singur sens.

Ambulanţă, deblocată din nămeţi 

Operațiune contracronometru desfăşurată duminică seara de pompieri şi echipajele de deszăpezire pe un drum județean din Olt. O ambulanță care se deplasa la o bolnavă din comuna Rotunda, nu a mai putut înainta din cauza zăpezii aduse de viscol pe carosabil şi a rămas blocată în trafic. Două utilaje de deszăpezire şi o autospecială de primă intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, sub coordonarea locotenent colonelului Cătălin Pintescu, prim adjunctul inspectorului şef, s-au deplasat în zona respectivă şi au degajat zăpada de pe carosabil, facilitând astfel trecerea ambulanței şi a autoturismelor care circulau pe porțiunea respectivă de drum. Cadrele medicale au preluat pacienta, o femeie în vârsta de 84 de ani, cu astm bronşic şi au transportat-o la Spitalul Municipal Caracal. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt apelul a fost primit prin 112 în jurul orei 16:00 şi, din cauza faptului că a rămas blocată în nămeţi, ambulanţa a ajuns la unitatea medicală în jurul orei 18:30.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…