Treceți la conținutul principal

„Sub semnul lui Eminescu” la Centrul Cultural Slatina

Frumosul, poezia şi muzica vor fi din nou acasă la sfârşitul acestei săptămâni. Primăria municipiului Slatina şi Asociaţia Culturală Center Inter Art au pregătit pentru slătineni evenimente culturale de excepţie pentru a marca Ziua Culturii Naţionale, acestea desfăşurându-se sub titlul generic „Sub semnul lui Eminescu”. 

Între 13 şi 15 ianuarie, slătinenii se vor putea delecta cu un spectacol de balet pus în scenă de reprezentanţii Teatrului de Balet din Sibiu, dar şi cu spectacolul de muzică şi poezie în care protagonişti vor fi actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu. De asemenea, în aceste zile de sărbătoare va avea loc o expoziţie de grafică ilustrativă la poezia eminesciană semnată de regretatul artist plastic cu origini slătinene Spiru Vergulescu, dar şi un spectacol realizat cu forţe artistice locale în cadrul căruia îşi dau concursul reprezentanţi de la Asociaţia Culturală Center Inter Art, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, Școala Populară de Arte şi Meserii Slatina, Corul „Voces Primavaera”, Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Slatina, Asociaţia „VisArt”, Asociaţia Culturală „Olt-Artis”, Asociaţia Culturală „Iordache Art” şi Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina. La spectacolul de balet „Anotimpurile” de sâmbătă, 14 ianuarie 2017, ora 19:00, şi la spectacolul „Pianul cu poeme” de duminică, 15 ianuarie 2017, ora 19:00, ce au loc la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, intrarea se va face doar pe bază de invitaţie. Invitaţiile se vor putea ridica de la casieria instituţiei culturale începând de miercuri, 11 ianuarie 2017, ora 13:00. La spectacolul „Sub semnul lui Eminescu” de vineri, 13 ianuarie 2017, ora 13:00, ce are loc tot la Centrul Cultural Slatina, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…