Treceți la conținutul principal

Se strânge zăpada de pe străzile Slatinei

Încă de la sfârşitul săptămânii trecute, angajaţii de la Salubris au ieşit pe străzile municipiului Slatina pentru a strânge zăpada din zonele în care a fost depozitată mai multă, aceasta fiind dusă la fostul ştrand din Cartierul Progresu’. 

Potrivit celor declarate de Maria Nicolae, directorul Salubris, angajaţii care se ocupă de curăţenia oraşului au adunat pentru început zăpada strânsă cu ajutorul utilajelor de deszăpezire în zona intersecţiilor, iar mai apoi au intervenit pe arterele principale din Slatina unde au fost grămezi mari. „Până acum, am transportat la fostul ştrand din Cartierul Progresu’ tone de zăpadă. Pot spune că intervenim în oraş, pentru a strânge zăpada, încă de joi noaptea (n.red. – 12 spre 13 ianuarie). Numai în cursul zilei de duminică, 15 ianuarie, s-a acţionat cu patru camioane pe străzile Slatinei şi sperăm ca această acţiune să o finalizăm zilele acestea, acum depinde şi de starea vremii”, a precizat directorul Maria Nicolae. În sprijinul angajaţilor de la Salubris au venit şi poliţiştii locali, care au fost prezenţi pe străzile urbei pentru a fluidiza circulaţia rutieră în zonele de unde este strânsă zăpada. „Ne-a fost solicitat sprijinul începând de vineri după-amiaza. Până acum, colegii mei au fost prezenţi pentru a fluidiza traficul pe străzile Libertăţii, Ecaterina Teodoroiu, în Cartierul Progresu’, iar astăzi (n.red. – luni) am fost pe bulevardul Nicolae Titulescu”, a precizat Adrian Pop, directorul Poliţiei Locale Slatina. Grămezi mari de zăpadă sunt strânse de angajaţii Salubris în mai multe zone ale oraşului, atât pe străzile prinicipale, cât şi printre blocuri. Aşadar, misiunea acestora de aduna zăpada şi a depozita-o la Baza Sportivă „Dumitru Dobrescu” din Slatina va continua şi în următoarele zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…