Treceți la conținutul principal

Scurgeri de gaze într-un bloc din Slatina. Locatarii, evacuaţi de autorităţi

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, mirosul de gaze care se simţea în scara blocului de pe strada Tunari venea de la contorul de gaze al unui proprietar de apartament, care era defect. Cauza a fost stabilită de pompierii olteni şi angajaţii de la gaze.

Ştirea iniţială: Locatarii blocului 11, scara C, de pe strada Tunari din municipiul Slatina au fost în pericol miercuri dimineaţa, din cauza înregistrării unor scurgeri de gaze. Proprietarul unui apartament de la parterul blocului a simţit miros de gaze pe scară, a sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns pompierii cu mai multe autospeciale, dar şi poliţiştii şi jandarmii.

În total, 29 de locatari au fost evacuaţi din bloc de autorităţi, iar până în momentul în care s-a întrerupt alimentare cu gaze şi energie electrică aceştia s-au adăpostit de ninsoare şi frigul de afară în maşinile de intevenţie ale pompierilor, dar şi în autoturismele personale parcate în zonă. 
„S-au evacuat toţi cei 29 de locatari, respectiv 18 adulţi şi 11 copii, la scurt timp după ce am fost sesizaţi că există scurgeri de gaze în scara blocului. Pentru o anumită perioadă, unii proprietari s-au adăpostit şi în autospecialele noastre, iar după ce s-a întrerupt alimentare cu gaze şi energie electrică locatarilor li s-a permis să reintre în apartamente. În continuare se fac verificări la racordurile fiecărei locuinţe şi urmează a se stabili ce a dus la producerea acestor scurgeri de gaze”, a precizat plutonierul adjutant Dan Ţolu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…