Treceți la conținutul principal

Programul manifestării „Gala Laureaţilor”

Prima ediţie a Galei Laureaţilor, organizată de Primăria Slatina, se va desfăşura în intervalul 20-24 ianuarie, reprezentanţii administraţiei locale urmând să premieze elevii, profesorii, sportivii şi antrenorii care s-au remarcat prin rezultate deosebite, dar şi cuplurile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Prima ediţie a Galei Laureaţilor se va desfăşura pe parcursul a cinci zile, administraţia locală pregătind un program special, cu atât mai mult cu cât va fi marcată şi Ziua Unirii Principatelor Române. Programul arată astfel: Vineri, 20 ianuarie - Gala Campionilor, ora 10:00-18:00 - Acordarea de burse, premii şi distincţii elevilor, sportivilor, profesorilor şi antrenorilor pentru performanţele obţinute. Loc de desfăşurare Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. Sâmbătă, 21 ianuarie - Gala Superlativelor, ora 18:00 - decernarea distincţiilor şi diplomelor de merit oferite de Consiliul Local Slatina. Pe scena Centrului Cultural va urca Florin Chilian, care va susţine un recital. Duminica va fi dedicată copiilor; pe tot parcursul zilei, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” se va derula un program cu filme pentru copii şi piese de teatru. Luni, 23 ianuarie - Gala Seniorilor, ora 17:00 - Acordarea premiilor de fidelitate cuplurilor ce au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2016. Vor fi susţinute momente artistice de interpreţii de muzică populară ai Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”, respectiv Doru Ion Creţeanu, Maria Ghinea şi Neta Soare, dar pe scenă va urca şi îndrăgitul Cătălin Crişan, care va susţine un recital. Marţi, 24 ianuarie - Unirea Principatelor Române, ora 09:45-11:00 - Ceremonial militaro-religios, cu depunere de coroane, la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Între 11:00-12:00 se vor susţine momente artistice dedicate Zilei Unirii de către Ansamblul Profesionist „Doina Oltului” şi se va juca hora Unirii de cei prezenţi la manifestări.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…