Treceți la conținutul principal

Probleme pe două drumuri judeţene din cauza ninsorii

În Olt, marţi dimineaţa, au fost semnalate primele probleme din cauza ninsorii, pe două drumuri judeţene circulându-se cu dificultate.  
Oltul se află până miercuri, la ora 20:00, sub incidenţa unei informări meteorologice de vreme rea. Fenomenele vizate până atunci sunt intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi ninsori slabe cantitativ. Marţi, la primele ore, ninsoarea şi zăpada spulberată pe carosabil au creat probleme pe drumurile judeţene 546 Coteana – Mărunţei şi 653 Radomireşti Stoicăneşti. Pe cele două tronsoane de drum s-a circulat cu dificultate timp de câteva ore, pe restul drumurilor publice care tranzitează judeţul circulându-se în condiţii de iarnă. „Referitor la situaţia din judeţ, în contextul informării meteorologice de vânt şi ninsori, se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe DJ 546, între localităţile Coteana şi Mărunţei, dar şi pe DJ 653 Radomireşti – Stoicăneşti, traficul fiind controlat de echipajele de poliţie”, preciza marţi, în jurul orei prânzului, plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. În zonă au intervenit mai multe utilaje de deszăpezire pentru a menţine deschisă circulaţia rutieră pe ambele tronsoane de drum, mai ales că porţiuni întregi ale acestora sunt în câmp deschis, acolo unde vântul a bătut mai cu putere şi a viscolit pe carosabil zăpada de pe câmp. Marţi după-amiaza, pe toate drumurile din judeţ utilajele de deszăpezire acţionau în continuare pentru ca acestea să nu fie închise, blocate sau cu circulaţia restricţionată pe un sens.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…