Treceți la conținutul principal

Probleme pe două drumuri judeţene din cauza ninsorii

În Olt, marţi dimineaţa, au fost semnalate primele probleme din cauza ninsorii, pe două drumuri judeţene circulându-se cu dificultate.  
Oltul se află până miercuri, la ora 20:00, sub incidenţa unei informări meteorologice de vreme rea. Fenomenele vizate până atunci sunt intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi ninsori slabe cantitativ. Marţi, la primele ore, ninsoarea şi zăpada spulberată pe carosabil au creat probleme pe drumurile judeţene 546 Coteana – Mărunţei şi 653 Radomireşti Stoicăneşti. Pe cele două tronsoane de drum s-a circulat cu dificultate timp de câteva ore, pe restul drumurilor publice care tranzitează judeţul circulându-se în condiţii de iarnă. „Referitor la situaţia din judeţ, în contextul informării meteorologice de vânt şi ninsori, se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe DJ 546, între localităţile Coteana şi Mărunţei, dar şi pe DJ 653 Radomireşti – Stoicăneşti, traficul fiind controlat de echipajele de poliţie”, preciza marţi, în jurul orei prânzului, plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. În zonă au intervenit mai multe utilaje de deszăpezire pentru a menţine deschisă circulaţia rutieră pe ambele tronsoane de drum, mai ales că porţiuni întregi ale acestora sunt în câmp deschis, acolo unde vântul a bătut mai cu putere şi a viscolit pe carosabil zăpada de pe câmp. Marţi după-amiaza, pe toate drumurile din judeţ utilajele de deszăpezire acţionau în continuare pentru ca acestea să nu fie închise, blocate sau cu circulaţia restricţionată pe un sens.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…