Treceți la conținutul principal

Primul deces din cauza gripei în Olt

O femeie în vârstă de 65 de ani, din Slatina, a murit din cauza gripei. Potrivit reprezentanţilor DSP Olt, femeia, care avea şi alte afecţiuni cronice, era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina de la începutul lunii ianuarie. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

„Pacienta a fost internată în intervalul 01 - 17.01.2017 în Spitalul Judetean de Urgenţă Slatina în secţiile Boli Metabolice şi de Nutritie în intervalul 01- 12.01 şi Boli Infectioase în intervalul 12-17.01.2017. Deoarece încă de la internare, pe fondul unor afecţiuni cronice preexistente ca diabet zaharat tip II dezechilibrat, AVC inchemic, pacienta a prezentat o stare generală agravată (dispnee, raluri bronsice, semne de insuficienta respiratorie, insuficienţă renală) a necesitat manevre de terapie intensivă (oxigenoterapie- ventilaţie mecanică), motiv pentru care in întervalul 01- 05.01.2017 si 12- 17.01.2017 a fost tratata pentru afectiuni acute, cât şi pentru afectiuni cronice acutizate în sectia de Terapie Intensivă. Concomitent, pe fondul înrăutăţirii manifestărilor respiratorii (fenomene de tip insuficienţă respiratorie) se suspecteaza un sindrom acut respirator forma severa (SARI), pentru care a fost investigată în vederea detectării virusurilor gripale. Rezultatul investigaţiei: test pozitiv pentru infecţia cu virus gripal tip AH3. Evoluţia stării generale a fost spre deces, certificat în data de 17.01.2017”, informează un comunicat al DSP Olt. Potrivit aceleaşi surse, de la începutul lunii ianuarie până pe data de 20 s-au înregistrat 40 de cazuri de gripă, din care 39 confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3N2 şi un caz confirmat cu virusul gripal tip B. Din totalul cazurilor confirmate, 35 au fost izolate în SJU Slatina şi 5 în Spitalul Municipal Caracal.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…