Treceți la conținutul principal

Peste 6.500 de şoferi din Olt au peste 71 de ani

Statisticile Serviciului Permise Auto Olt arată că cele mai multe persoane cu permise auto din judeţ sunt oltenii cu vârsta cuprinsă între 31 şi 50 de ani, iar cei mai puţini au sub 18 ani. Însă, în Olt există în continuare peste 6.500 de conducători auto, de peste 71 de ani, numărul lor crescând în ultimul an cu peste 700. 

Potrivit datelor centralizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, instituţie aflată în subordinea Prefecturii Olt, la finele anului 2016 erau 107.481 de vehicule înmatriculate faţă de 101.311 câte erau în parcul auto al judeţului în 2015. Dintre acestea, cele mai multe sunt autoturisme – 84.827, urmate de autoutilitare – 11.544, remorci – 4.571, automobil mixt – 1.359 şi autospecializate – 937. Cum numărul de maşini a crescut, era de aşteptat ca şi oltenii cu permis de conducere să înregistreze o creştere faţă de anul precedent. În momentul de faţă sunt 128.854 de şoferi care au permis auto tip nou şi alţi 20.003 care deţin permise de tip vechi. Din totalul posesorilor de permise noi, cei mai mulţi sunt bărbaţi – 96.318, diferenţa fiind reprezentată de femei – 32.536. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 31 şi 50 de ani din judeţ, respectiv 56.399, sunt cele mai multe cu permis de conducere, la polul opus situându-se cele cu vârsta sub 18 ani, respectiv 11. În continuare, în Olt, există şi vârstnici de peste 71 de ani care sunt posesori de permis auto, numărul acestora fiind de 6.505 (n.red. – faţă de anul 2015 numărul acestora a crescut cu 721). 33.788 dintre oltenii cu permis au vârsta cuprinsă între 51 şi 70 de ani, 27.540 între 21 şi 30 de ani, iar 4.611 între 18 şi 20 de ani.  

Examenul auto, promovat de aproximativ 2.500 de candidaţi 

Angajații de la Serviciul Permise Auto Olt au examinat, în ultimul an, și peste 12.000 de candidați care au vrut să obțină permisul de conducere. Față de anii trecuţi, numărul acestora a înregistrat o scădere ușoară. În total, 12.486 de candidaţi au fost examinați la SPCRPCIV Olt, proba teoretică fiind trecută de 6.455 olteni, pe când cea practică de numai 5.286. „Din cei 12.486 de candidați examinați, 2.438 au promovat probele teoretică și practică de la prima examinare. Art.12, alin. 3, din OMAI nr. 268/2010, modificat și completat, a adus ca element de noutate posibilitatea candidaților care au fost declarați respinși la proba practică de a se reprograma pentru a susține o nouă probă practică după o perioadă de cel puțin 15 zile de la precedenta examinare, cu achitarea taxei de examinare și prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puțin 6 ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducători auto autorizată. Acest lucru se reflectă în faptul că în anul 2016, comparativ cu anul 2015, numărul candidaților examinați la proba teoretică a scăzut (n.red. – 12.988 în 2015 și 12.486 în 2016), iar la proba practică acesta a crescut de la 6.696 în anul 2015, la 7.866 în anul 2016”, se arată în raportul Serviciului Permise Auto Olt pe 2016. Numărul permiselor de conducere eliberate de instituţia aflată în subordinea Prefecturii Olt a fost de 13.192, prima emisie fiind de 13.115 şi preschimbate 77, iar cel al permiselor de conducere străine preschimbate a fost de 251.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…