Treceți la conținutul principal

Pensionări în rândul cadrelor Şcolii de Poliţie Slatina

După poliţişti, pompieri sau jandarmi, a venit şi rândul mai multor cadre ale Centrului de Formare şi Pregătire a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” din municipiul să iasă la pensie.

O bună parte dintre ofiţerii care au ocupat funcţii de conducere în cadrul Şcolii de Poliţie Slatina sau au fost profesori la catedră s-au pensionat în decursul anului trecut, dar şi la începutul lui 2017, printre aceştia fiind şi cei trei comisari şefi care ocupau atât funcţia de director, cât şi cele două funcţii de director adjunct. Potrivit subcomisarului Mădălin Croitoru, deocamdată, pe unele funcţii rămase vacante nu s-au făcut alte împuterniciri, acestea urmând a fi ocupate prin susţinerea unor concursuri sau prin numiri de către reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Singurul care a fost împuternicit pentru a ocupa funcţia de prim-adjunct pe linie de învăţământ este comisarul Ionuţ Lucian Sever, fost ofiţer specialist la Biroul Metodică, acesta îndeplinind în prezent şi atribuţiile de director, funcţie rămasă vacantă la sfârşitul anului trecut, după ieşirea la pensie a comisarului şef Iulian Tănase. În 2016 au mai ieşit la pensie următoarele cadre ale CFPP „Nicolae Golescu” Slatina: Comisarul şef Ion Toma – prim-adjunctul pe linie de învăţământ; Comisarul şef Ion Pipin – adjunctul pe linie de logistică. Deocamdată, nu a fost împuternicită nicio persoană pentru a ocupa această funcţie; Comisarii şefi Nicu Moţatu, Constantin Asănică, Traian Pârvu, Marian Vişoiu – profesori de la Catedra de Tactică Poliţienească; Comisarii şefi Bogdan Bran şi Nicolae Bălan – profesori la Catedra Pregătire Juridică şi Criminalistică. De asemenea, începând cu data de 16 ianuarie 2017 au mai ieşit la pensie alţi doi profesori, respectiv comisarul şef Cerasela Dobre – şef Catedra Socio – Umane şi comisarul şef George Vasile – şef Catedra Pregătire Juridică şi Criminalistică.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…