Treceți la conținutul principal

Patru localuri din Slatina şi Caracal, amendate de pompieri după incendiul din clubul Bamboo

După incendiul din clubul bucureştean Bamboo, ministrul Afacerilor Interne a dispus efectuarea unor noi controale în cluburile şi discotecile din ţară, iar două localuri din municipiul Slatina şi două din Caracal au fost amendate de pompierii olteni. 

Potrivit plutonierului major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, cele patru localuri au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, valoarea totală a acestora fiind de 2.500 lei. Principalele aspecte urmărite în teren de inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt au vizat: obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, marcarea căilor de evacuare, numărul utilizatorilor, existenţa planurlor de evacuare în caz de incendiu, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, instructajul angajaţilor în domeniul apărării împotriva incendiilor. Controalele pompierilor au avut loc în zilele de 22 şi 23 ianuarie. „În perioada 22 – 23 ianuarie, din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt au desfăşurat patru controale de prevenire la obiective din categoria cluburi şi discoteci, din municipiile Slatina şi Caracal. Pentru neregulile constatate, inspectorii de prevenire au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 2.500 de lei”, a precizat plutonierul major Băsăşteanu. Potrivit aceleiaşi surse, concomitent cu controalele preventive, pompierii din cadrul subunităţilor de intervenţie ale ISU Olt au efectuat patru acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. De asemenea, plutonierul major Alin Băsăşteanu a adăugat că la aceste categorii de obiective, respectiv cluburi şi discoteci, controalele vor continua şi în perioada următoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…