Treceți la conținutul principal

Patru localuri din Slatina şi Caracal, amendate de pompieri după incendiul din clubul Bamboo

După incendiul din clubul bucureştean Bamboo, ministrul Afacerilor Interne a dispus efectuarea unor noi controale în cluburile şi discotecile din ţară, iar două localuri din municipiul Slatina şi două din Caracal au fost amendate de pompierii olteni. 

Potrivit plutonierului major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, cele patru localuri au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, valoarea totală a acestora fiind de 2.500 lei. Principalele aspecte urmărite în teren de inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt au vizat: obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, marcarea căilor de evacuare, numărul utilizatorilor, existenţa planurlor de evacuare în caz de incendiu, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, instructajul angajaţilor în domeniul apărării împotriva incendiilor. Controalele pompierilor au avut loc în zilele de 22 şi 23 ianuarie. „În perioada 22 – 23 ianuarie, din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt au desfăşurat patru controale de prevenire la obiective din categoria cluburi şi discoteci, din municipiile Slatina şi Caracal. Pentru neregulile constatate, inspectorii de prevenire au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 2.500 de lei”, a precizat plutonierul major Băsăşteanu. Potrivit aceleiaşi surse, concomitent cu controalele preventive, pompierii din cadrul subunităţilor de intervenţie ale ISU Olt au efectuat patru acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. De asemenea, plutonierul major Alin Băsăşteanu a adăugat că la aceste categorii de obiective, respectiv cluburi şi discoteci, controalele vor continua şi în perioada următoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…