Treceți la conținutul principal

Opt olteni au murit în incendii de la începutul sezonului rece

De la începutul sezonului rece şi până în prezent, nu mai puţin de opt olteni şi-au pierdut viaţa în flăcări. Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru a stinge incendii atât în judeţ, cât şi în judeţele învecine, aflate în raioanele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. 

Potrivit datelor centralizate de reprezentanţii ISU Olt, în ultimele trei luni şi jumătate, au avut loc peste 110 incendii la locuinţe şi anexe gospodăreşti, cauza probabilă a izbucnirii acestora fiind mijloacele de încălzire electrice, exploatate necorespunzător sau cu defecţiuni, jarul căzut din sobă, coşul de fum necurăţat, neizolat sau deteriorat, precum şi neatenţia. Însă, majoritatea au avut ca şi cauză probabilă a izbucnirii incendiului coşul de fum, două dintre aceste incendii având loc chiar săptămâna trecută, unul în comuna Poboru, acoperişul postului de poliţie de acolo fiind distrus în totalitate, iar celălalt în municipiul Slatina, la o casă de pe strada Grădişte. Din nefericire, de la începutul sezonului rece au fost şi incendii în urma cărora şi-au pierdut viaţa opt persoane. Unul dintre ele în care au pierit doi concubini, în vârstă de 40 ani, a avut loc în municipiul Caracal, ultimul dintre incendiile soldate cu victime producându-se la o locuinţă din localitatea vâlceană Laloşu. Focul a fost stins de pompierii bălşeni, iar persoana care şi-a pierdut viaţa a fost un bărbat de 62 de ani. Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, pompierii recomandă cetăţenilor să ia măsuri specifice prevenirii acestora, cum ar fi: verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum; nu utilizați mijloace de încălzire improvizate; verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice; nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…