Treceți la conținutul principal

Oamenii străzii, adunaţi de poliţiştii locali pe perioada gerului

Autorităţile locale au deschis de câteva zile adăpostul de noapte pentru oamenii străzii, amenajat la fostul sediu al Băilor Comunale din Slatina, iar în noaptea de sâmbătă şi cea de duminică au ajuns aici nu mai puţin de 20 de persoane. 

Mai multe echipaje ale Poliţiei Locale Slatina s-au mobilizat în cele două nopţi, iar toţi oamenii fără adăpost adunaţi de pe străzile Slatinei care au ajuns la Centrul de Igienă şi Îngrijire Corporală de pe strada Nicolae Bălcescu s-au putut bucura de un pat curat, o gustare, dar şi de un duş cu apă caldă şi de asistenţă medicală. Potrivit celor declarate de Adrian Pop, directorul Poliţiei Locale Slatina, subalternii săi au găsit în noaptea de sâmbătă spre duminică 12 oameni ai străzii, dintre care nouă au fost bărbaţi, iar trei femei, iar duminică noaptea alte opt persoane fără adăpost, respectiv şapte bărbaţi şi o femeie. Poliţiştii locali au dat de ei în zona Piaţa Gării, Autogară şi Piaţa Zahana. „Persoanele duse la adăpost pe timpul nopţilor de poliţiştii locali nu sunt din Slatina. Unele sunt cunoştinţe mai vechi ale noastre, însă printre oamenii fără adăpost găsiţi pe străzile din Slatina sunt şi persoane care au venit la cerşit în zona lăcaşurilor de cult în zilele de sărbătoare, de Bobotează şi Sfântul Ioan, cum ar fi cei veniţi din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi şi Craiova, judeţul Dolj. În adăpost au mai ajuns oameni ai străzii din Piatra Olt, Balş şi Teslui”, a precizat directorul Adrian Pop. Având în vedere că în noaptea de luni spre marţi sunt anunţate din nou temperaturi extreme, poliţiştii locali vor fi în continuare la datorie pentru a-i aduna de pe străzi pe oamenii fără adăpost.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…