Treceți la conținutul principal

Noii poliţişti din cadrul IPJ Olt au depus jurământul

Zi memorabilă pentru cei 23 polițiști încadrați din sursă externă și unul reîncadrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, în urma concursului susţinut în toamna anului trecut.

Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina, a găzduit joi, într-un cadru încărcat de emoție și solemnitate, festivitatea depunerii jurământului militar de cei 24 candidaţi care au promovat concursul de selecţie pentru încadrare din sursă externă și reîncadrare. În prezența conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, șefilor polițiilor municipale și orășeneștii, șefilor secțiilor de poliție rurală, precum și șefilor posturilor de poliție unde își vor desfășura activitatea, noii polițiști au depus Jurământul de Credință față de patrie. Ca invitaţi, la eveniment au fost prezenţi șefii structurilor teritoriale ale MAI, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, precum și alți reprezentanţi ai agenţiilor de aplicare a legii de la nivelul judeţului Olt. După intonarea imnului de stat, tinerii polițiști, cu emoții în glas, au depus jurămământul militar și l-au semnat, iar mai apoi s-a citit mesajul inspectorului general al Poliției Române. În continuare, invitații au rostit alocuțiuni, felicitându-i pe noii polițiști pentru opțiunea aleasă, aceea de a deveni polițiști. „Începând din 6 februarie 2017, noii poliţişti vor participa la cursul de iniţiere în carieră, urmând ca, după finalizarea acestuia, să se prezinte la locul de muncă, unde se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie. Ulterior, vor susţine un examen de definitivare în profesie. Astfel, la finalul întregului stagiu de pregătire, cei 24 poliţişti vor dobândi deprinderi practice specifice, fiind apţi pentru a se alătura celorlalţi colegi în lupta împotriva infractorilor”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Olt. Noii poliţişti urmează să îşi desfăşoare activitatea la posturile de poliţie din Bobiceşti, Oboga, Voineasa, Giuvărăşti, Ianca, Izbiceni (n.red. – două locuri scoase la concurs), Tia Mare, Izvoarele, Mărunţei, Scărişoara, Stoeneşti, Grădinari, Văleni, Crâmpoia, Poboru, Brastavăţu, Grădinile, Vădăstriţa, Vitomireşti, Icoana, Leleasca, dar şi la Poliţia municipiului Slatina unde au fost scoase la concurs două locuri de conductor câini agent IV.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…