Treceți la conținutul principal

Navigaţia pe Dunăre, în continuare închisă

Au trecut două săptămâni de când navigaţia pe Dunăre a fost închisă, în zona Portului Corabia situaţia rămânând neschimbată. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Olt, nici în cursul zilei de miercuri pe Dunăre nu se putea naviga, sloiurile de gheaţă creând în continuare probleme.

„În zona Portului Corabia, Dunărea nu este navigabilă atât pe partea română, cât şi pe partea bulgară. Sunt în continuare sloiuri de gheaţă, iar Dunărea este staţionară în zona portului”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Olt. Chiar dacă la sfârşitul săptămânii trecute cotele apelor Dunării în Portul Corabia au crescut cu câţiva centimetri, de marţi acestea au început din nou să scadă. Miercuri, la ora prânzului, adâncimea apei era de doar 27 de centimetri şi nu se putea naviga. La nivel naţional, navigaţia pe Dunăre nu mai este permisă între kilometrii 1.075 – 175, respectiv şi în zona Portului Corabia, situat la kilometrul 630, din data de 10 ianuarie. Potrivit unui aviz către navigatori remis de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, restricţia este valabilă pentru o perioadă nedeterminată. „Această restricţie intră în vigoare, din cauza fenomenelor meteorologice extreme, înregistrate în ultima perioadă sau prognozate pentru următoarele zile, temperaturi foarte scăzute, care au favorizat producerea gheţii pe toată suprafaţa Dunării, combinate cu scăderea debitului Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, ceea ce va determina scăderea nivelurilor aval de barajul Porţile de Fier II. De asemenea, siguranţa navigaţiei este periclitată de deplasarea semnalelor plutitoare, ca urmare a scurgerii sloiurilor de gheaţă pe suprafaţa apei, pe tot sectorul de Dunăre”, se arăta în avizul AFDJ emis la acea dată.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…