Treceți la conținutul principal

Navigaţia în zona Portului Corabia nu este permisă

Chiar dacă nu mai există drumuri închise, blocate sau restricţionate circulaţiei rutiere, în judeţul Olt, joi, circulaţia feroviară era în continuare întreruptă pe ruta Caracal şi Corabia, iar navigaţia în zona Portului Corabia nu este permisă din cauza sloiurilor de gheaţă formate pe fluviul Dunărea. 

Potrivit datelor remise de Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, joi dimineaţa, în jurul orei 10:30, în județ nu existau drumuri închise, blocate sau restricționate circulației rutiere, iar circulația feroviară era, în continuare, întreruptă între Caracal și Corabia. De asemenea, navigația pe fluviul Dunărea nu este permisă între kilometrii 1.075 și 175 (n.red. – respectiv şi în zona Portului Corabia), conform Avizului către navigatori nr.7/10.01.2017 al Căpităniei Zonale Giurgiu. Referitor la alimentarea cu energie electrică a populației, conform ultimei raportări a furnizorului nu existau localități oltene nealimentate. 

12 persoane adunate de pe străzile Slatinei şi duse în adăpost 

În noaptea de miercuri spre joi, autorităţile locale din Slatina au continuat să adune oamenii fără un acoperiş deasupra capului de pe străzile urbei. 12 persoane au fost transportate de poliţiştii locali în adăpostul temporar amenajat în sediul fostelor băi comunale din localitate. Reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Olt au precizat, de asemenea, că la ora actuală în judeţ mai sunt doar şase cazuri sociale, fără probleme medicale, prezentate în Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina de peste 12 ore. În cursul dimineții de joi, reprezentanţii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt s-au întrunit în ședință pentru a analiza situația privind reluarea în condiții de siguranță a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar. Totodată, s-au dispus măsurile specifice pentru prevenirea și limitarea efectelor fenomenelor meteorologie vizate pentru perioada imediat următoare (n.red. – polei și vânt ce poate spulbera zăpada. 

Vremea continuă să fie rece şi orele următoare 

Conform informării transmise de Centrul Meteorologic Oltenia, pentru intervalul 11.01.2017, ora 08:00 – 12.01.2017, ora 05:00) în județul Olt vremea s-a menţinut deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime au crescut faţă de ziua precedentă şi au fost de – 4 grade la Caracal şi Slatina, iar joi dimineaţa, la ora 05:00, temperatura aerului avea valori de – 16 grade la Caracal şi – 14 grade Celsius la Slatina. În cele două localităţi, miercuri seara stratul de zăpadă măsura până la 32 de centimetri. Prognoza meteorologică din orele următoare indică că în Olt vremea va fi rece, geroasă mai ales la începutul intervalului. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, vântul va sufla slab până la moderat şi va spulbera zăpada, iar izolat va fi ceaţă. Temperatura aerului va continua să crească şi va avea valori maxime cuprinse între – 5 şi – 2 grade şi minime între – 10 şi – 7 grade.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…