Treceți la conținutul principal

Navigaţia în zona Portului Corabia nu este permisă

Chiar dacă nu mai există drumuri închise, blocate sau restricţionate circulaţiei rutiere, în judeţul Olt, joi, circulaţia feroviară era în continuare întreruptă pe ruta Caracal şi Corabia, iar navigaţia în zona Portului Corabia nu este permisă din cauza sloiurilor de gheaţă formate pe fluviul Dunărea. 

Potrivit datelor remise de Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, joi dimineaţa, în jurul orei 10:30, în județ nu existau drumuri închise, blocate sau restricționate circulației rutiere, iar circulația feroviară era, în continuare, întreruptă între Caracal și Corabia. De asemenea, navigația pe fluviul Dunărea nu este permisă între kilometrii 1.075 și 175 (n.red. – respectiv şi în zona Portului Corabia), conform Avizului către navigatori nr.7/10.01.2017 al Căpităniei Zonale Giurgiu. Referitor la alimentarea cu energie electrică a populației, conform ultimei raportări a furnizorului nu existau localități oltene nealimentate. 

12 persoane adunate de pe străzile Slatinei şi duse în adăpost 

În noaptea de miercuri spre joi, autorităţile locale din Slatina au continuat să adune oamenii fără un acoperiş deasupra capului de pe străzile urbei. 12 persoane au fost transportate de poliţiştii locali în adăpostul temporar amenajat în sediul fostelor băi comunale din localitate. Reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Olt au precizat, de asemenea, că la ora actuală în judeţ mai sunt doar şase cazuri sociale, fără probleme medicale, prezentate în Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina de peste 12 ore. În cursul dimineții de joi, reprezentanţii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt s-au întrunit în ședință pentru a analiza situația privind reluarea în condiții de siguranță a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar. Totodată, s-au dispus măsurile specifice pentru prevenirea și limitarea efectelor fenomenelor meteorologie vizate pentru perioada imediat următoare (n.red. – polei și vânt ce poate spulbera zăpada. 

Vremea continuă să fie rece şi orele următoare 

Conform informării transmise de Centrul Meteorologic Oltenia, pentru intervalul 11.01.2017, ora 08:00 – 12.01.2017, ora 05:00) în județul Olt vremea s-a menţinut deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime au crescut faţă de ziua precedentă şi au fost de – 4 grade la Caracal şi Slatina, iar joi dimineaţa, la ora 05:00, temperatura aerului avea valori de – 16 grade la Caracal şi – 14 grade Celsius la Slatina. În cele două localităţi, miercuri seara stratul de zăpadă măsura până la 32 de centimetri. Prognoza meteorologică din orele următoare indică că în Olt vremea va fi rece, geroasă mai ales la începutul intervalului. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, vântul va sufla slab până la moderat şi va spulbera zăpada, iar izolat va fi ceaţă. Temperatura aerului va continua să crească şi va avea valori maxime cuprinse între – 5 şi – 2 grade şi minime între – 10 şi – 7 grade.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…