Treceți la conținutul principal

Microbuz cu 15 pasageri, blocat în nămeţi

15 persoane au ajuns mai târziu la serviciu joi dimineaţa, din cauza faptului că microbuzul în care se aflau a rămas blocat, mai bine de o jumătate de oră, în nămeţi, pe Drumul Judeţean 542, între satele Redea şi Valea Soarelui. 

Din cauza vântului puternic, zăpada de pe câmp a fost viscolită pe carosabil, iar pe o porţiune de drum nu s-a mai putut circula. Pe lângă microbuz, care îi ducea pe muncitori în comuna doljeană Amărăşti, şi un autoturism a rămas blocat în trafic. „Pe DJ 542, între localităţile Redea şi Văleni, un microbuz în care erau 15 persoane şi un autoturism nu au mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil. Microbuzul se deplasa către localitatea Amărăşti din Dolj, iar la faţa locului s-a intervenit cu un utilaj de deszăpezire şi un echipaj de poliţie. Pasagerii aflaţi în mijlocul de transport se duceau la muncă”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al pompierilor de judeţ. După intervenţia utilajului de deszăpezire în zonă, ambele autovehicule au fost deblocate dintre nămeţi şi s-a putut circula pe un singur sens după aproximativ 35 – 40 de minute. Potrivit plutonierului major Băsăşteanu, utilajul de deszăpezire a acţionat în continuu pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil şi a fi reluată circulaţia pe ambele sensuri. „Pe DJ 542 s-a circulat restricţionat pentru o scurtă perioadă, iar în prezent (n.red. – joi, ora 10:30) se circulă pe ambele sensuri de drum, traficul în zonă fiind controlat de un echipaj de poliţie”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…