Treceți la conținutul principal

Locuinţe modulare pentru o familie rămasă fără casă, în urma unui incendiu

O familie de 12 persoane din comuna Grădinari au rămas pe drumuri în mijlocul iernii, după ce, la începutul săptămânii, casa în care locuiau le-a fost distrusă aproape în totalitate, în urma unui incendiu puternic.

Pentru a nu mai dormi pe la neamuri sau în alte locaţii improvizate, Mihai Ioana, primarul localităţii, a purtat discuţii cu prefectul de Olt Silviu Neacşu, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pentru a găsi o rezolvare a acestei situaţii de urgenţă. Întruniţi joi în şedinţă extraordinară, reprezentanţii CJSU Olt au hotărât ca două module de locuit să fie trimise de urgenţă la Grădinari, pentru ca cele 12 suflete (n.red. – opt copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani, şi patru adulţi) să aibă unde să stea. Locuinţele modulare disponibile, care vor fi dislocate către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Grădinari, se aflau în custodia Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență Corbu și Optași. „O familie din Grădinari, opt copii şi patru adulţi, le-a ars casa şi am încercat să-i ajutăm, în sensul să le aducem două module, să ne ocupăm de paturi, saltele, de tot ce ţine de gestiune. Pe 23 ianuarie a avut loc incendiul, de atunci nu au ei unde să stea, iar modulele de locuit vor fi aduse de la Corbu şi Optaşi, unde au fost folosite de persoanele afectate de inundaţii. Sperăm să rezolvăm situaţia cât mai repede, trebuie folosite macarale pentru ridicarea lor, iar pentru a aduce modulele de acolo este nevoie de maşini mari. Noi am încercat să ajutăm familia cu ce am putut, am fost acolo, am văzut exact despre ce este vorba, iar decizia de a duce cele două module la Grădinari a fost luată la nivel de CJSU. Primăria şi Consiliul Local vor încerca, la rândul lor, să ajute familia, dar deocamdată nu au bugetul făcut şi nu pot să adopte nicio hotărâre până nu este gata bugetul”, a precizat prefectul de Olt Silviu Neacşu. Potrivit unor informaţii, casa în care locuiau cele 12 persoane a ars în proporţie de 90%, iar cauza probabilă a izbucnirii incendiului este suprasolicitarea reţelei electrice. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au menţionat că incendiul a fost puternic şi s-a produs luni, 23 ianuarie, în jurul orei 04:00, pentru lichidarea sa acţionând salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drăgăşani, judeţul Vâlcea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…