Treceți la conținutul principal

Locuinţe modulare pentru o familie rămasă fără casă, în urma unui incendiu

O familie de 12 persoane din comuna Grădinari au rămas pe drumuri în mijlocul iernii, după ce, la începutul săptămânii, casa în care locuiau le-a fost distrusă aproape în totalitate, în urma unui incendiu puternic.

Pentru a nu mai dormi pe la neamuri sau în alte locaţii improvizate, Mihai Ioana, primarul localităţii, a purtat discuţii cu prefectul de Olt Silviu Neacşu, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pentru a găsi o rezolvare a acestei situaţii de urgenţă. Întruniţi joi în şedinţă extraordinară, reprezentanţii CJSU Olt au hotărât ca două module de locuit să fie trimise de urgenţă la Grădinari, pentru ca cele 12 suflete (n.red. – opt copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani, şi patru adulţi) să aibă unde să stea. Locuinţele modulare disponibile, care vor fi dislocate către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Grădinari, se aflau în custodia Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență Corbu și Optași. „O familie din Grădinari, opt copii şi patru adulţi, le-a ars casa şi am încercat să-i ajutăm, în sensul să le aducem două module, să ne ocupăm de paturi, saltele, de tot ce ţine de gestiune. Pe 23 ianuarie a avut loc incendiul, de atunci nu au ei unde să stea, iar modulele de locuit vor fi aduse de la Corbu şi Optaşi, unde au fost folosite de persoanele afectate de inundaţii. Sperăm să rezolvăm situaţia cât mai repede, trebuie folosite macarale pentru ridicarea lor, iar pentru a aduce modulele de acolo este nevoie de maşini mari. Noi am încercat să ajutăm familia cu ce am putut, am fost acolo, am văzut exact despre ce este vorba, iar decizia de a duce cele două module la Grădinari a fost luată la nivel de CJSU. Primăria şi Consiliul Local vor încerca, la rândul lor, să ajute familia, dar deocamdată nu au bugetul făcut şi nu pot să adopte nicio hotărâre până nu este gata bugetul”, a precizat prefectul de Olt Silviu Neacşu. Potrivit unor informaţii, casa în care locuiau cele 12 persoane a ars în proporţie de 90%, iar cauza probabilă a izbucnirii incendiului este suprasolicitarea reţelei electrice. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au menţionat că incendiul a fost puternic şi s-a produs luni, 23 ianuarie, în jurul orei 04:00, pentru lichidarea sa acţionând salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drăgăşani, judeţul Vâlcea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…