Treceți la conținutul principal

Jandarmeria Olt, la ora bilanţului

Evaluarea activităţii desfăşurate de Jandarmeria Olt în anul 2016 a avut loc, joi, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, la eveniment fiind prezenţi zeci de cadre ale instituţiei, dar şi invitaţi. 

La bilanţul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au luat parte prefectul de Olt Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt Marius Oprescum, precum şi şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi ai instituţiilor judeţene cu care inspectoratul cooperează sau colaborează. În cadrul activităţii de evaluare, colonelul Tudor Dorel Drejoi, inspectorul şef al Jandarmeriei Olt, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute, anul trecut, de instituţia pe care o conduce. În perioada analizată, structurile operative ale IJJ Olt, au executat zece intervenţii pentru aplanarea unor conflicte, două intervenţii de salvare sau evacuare, precum şi 81 misiuni de intervenţie la alte solicitări venite din partea cetăţenilor. „Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, jandarmii olteni au acţionat în sistem integrat pe raza judeţului Olt, fiind efectuate 11.661 patrule mixte în mediul urban, 2.502 patrule mixte în mediul rural, 3.715 patrule de jandarmi în mediul urban, 817 patrule de jandarmi în mediul rural şi 100 de acţiuni în zona instituţiilor de învăţământ. În baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate între instituţia noastră şi alte structuri, au fost executate 511 misiuni în cooperare cu alte instituţii ale sistemului de apărare şi securitate naţională, organizaţii, instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice locale”, se arată în bilanţul Jandarmeriei Olt. În urma acţiunilor desfăşurate, s-au constatat 668 fapte de natură penală, din care 229 constatate de jandarmi şi 439 în comun cu Poliţia, fiind identificaţi 702 autori. Totodată, oamenii legii au aplicat şi 1.625 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 451.650 lei. Pentru modernizarea tehnicii auto, la nivelul inspectoratului s-au cumpărat cinci sisteme de avertizare acustică și luminoasă, dar şi un autovehicul Renault Trafic. De asemenea, prin redistribuire de la alte structuri ale MAI, Jandarmeria Olt a preluat un număr de 19 autovehicule. Invitaţii prezenţi la bilanţ au apreciat activitatea desfăşurată anul trecut de jandarmii olteni, printre cei care au luat cuvântul şi au transmis mesaje în acest sens fiind reprezentanţii Prefecturii şi Consiliului Judeţean Olt, dar şi judecătorul Liliana Oprea, preşedintele Tribunalului Olt. Prezentarea evaluării activităţii desfăşurate de IJJ Olt s-a încheiat cu un moment festiv, plutonierului major Marian Rusu de la Detaşamentul Mobil Slatina fiindu-i acordat titlul de „Jandarm de onoare al judeţului Olt”, acesta făcându-se remarcat anul trecut prin activităţile pe care le-a desfăşurat şi rezultatele pe care le-a obţinut.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…