Treceți la conținutul principal

Infracţiunile comise în Olt, în scădere anul trecut

Poliţia Olt a ajuns la ceasul bilanţului. Comisarul şef Cătălin Florescu, inspectorul şef al inspectoratului, a prezentat miercuri, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, rezultatele obţinute de poliţiştii olteni anul trecut. Notabil este faptul că prezenţa activă a poliţiştilor în stradă a dus la scăderea infracţiunilor pe toate liniile.

În prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a reprezentanţilor instituţiilor cu care colaborează sau cooperează, dar şi a zeci de poliţişti, comisarul şef Florescu a prezentat rezultatele obţinute de oamenii legii pe toate liniile, menţionând că priorităţile stabilite pentru anul 2016, care au constituit fundamentul acţiunilor organizate de poliţiştii din Olt, au fost eficientizarea serviciului poliţienesc în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii, creşterea gradului de siguranţă publică şi prevenirea, precum şi combaterea fraudelor economico-financiare.


Mai puţine tâlhării şi furturi


Situaţia operativă înregistrată anul trecut de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt arată că infracțiunile sesizate au cunoscut o scădere cu 11,29%. Astfel, infracțiunile de natură economico financiară au scăzut cu 12,83%, cele judiciare cu 12,50%, iar cele de altă natură cu 7,50%. „Din analiza datelor statistice privind infracţiunile contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii, în anul 2016, la infracțiunile de tâlhărie se constată o scădere cu 17%. La criminalitatea contra patrimoniului se constată o scădere cu 17,01% fapte. Analiza situaţiei operative reliefează o scădere cu 10,03% a infracţiunilor de furt din locuințe și cu 48,52% a celor de componente din exteriorul mașinii”, se arată în bilanţul poliţiştilor olteni. Activitatea polițiștilor în domeniul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase a dus la confiscarea a 735 kilograme de articole pirotehnice, în cadrul acţiunii „Foc de artificii” de la finele anului trecut, comparativ cu anul 2015, când au fost confiscate doar 210 kilograme. Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii specializaţi în domeniul criminalităţii economico financiare, IPJ Olt a recuperat, în 2016, un prejudiciu de aproximativ 6,5 milioane lei, în numerar şi în cont bancar, iar valoarea altor măsuri asiguratorii aplicate, precum sechestre şi popriri, a fost de peste 17,3 milioane lei.

Nicio faptă comisă în zona unităţilor şcolare

În anul 2016, infracțiunile stradale sesizate au cunoscut şi ele o scădere cu 16,30%, acestea reprezentând 3,35% din totalul sesizărilor. În urma activităţilor întreprinse, numărul furturilor de componente din exteriorul maşinii sesizate au scăzut cu 34,92%, iar cel al furturilor din autoturisme cu 22,38%. Potrivit statisticilor poliţiştilor olteni, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ din judeţ nu s-a înregistrat nicio faptă anul trecut, la fel cum s-a întâmplat şi în 2015. Referitor la activitatea pe linia punerii în executare a mandatelor penale, în anul 2016 au fost puse în executare 215 şi a fost dispusă măsura urmăririi la nivel naţional pentru 174 de persoane. De asemenea, poliţiştii au desfăşurat şi activităţi specifice de supraveghere judiciară faţă de 226 de persoane aflate sub control judiciar şi faţă de 41 de persoane arestate la domiciliu.

Mii de permise auto şi certificate, reţinute

În privinţa siguranţei traficului rutier, pentru reducerea riscului de victimizare în rândul participanţilor la traficul rutier, poliţiştii rutieri au desfăşurat zeci de activităţi preventive şi de educaţie rutieră în judeţ. Ca urmare a acţiunilor, numărul persoanelor decedate în accidente rutiere a scăzut cu 16% anul trecut. De asemenea, pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii au reţinut 1.969 de permise de conducere şi 848 de certificate de înmatriculare auto.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…