Treceți la conținutul principal

Hoţi de lemne din Pădurea Strehareţi, prinşi de poliţiştii locali

Vremea geroasă din ultima perioadă i-a îndemnat pe mai mulţi cetăţeni de etnie rromă din municipiul Slatina să fure lemne din Pădurea Strehareţi, iar aceştia au fost prinşi în flagrant de poliţiştii locali. 

Unii hoţi de lemne au fost prinşi şi cu ajutorul camerelor de supraveghere video, montate în partea de jos a oraşului. Dacă anii trecuţi aceştia furau material lemnos cu ajutorul căruţelor, de la începutul anului şi până în prezent oamenii legii au depistat la furat doar persoane care cărau în spate lemnele tăiate din Pădurea Strehareţi. „Şapte acţiuni am desfăşurat de la începutul anului şi până acum pe furt de material lemnos şi am prins un număr total de zece hoţi. Unii dintre ei au fost prinşi de mai multe ori, lemnele fiind furate din Pădurea Strehareţi. În ceilalţi ani furau cu căruţele, însă acum s-a blocat accesul în pădure şi s-a furat mai puţin. Majoritatea au fost prinşi în flagrant, însă pe alţii i-am prins cu ajutorul camerelor. Mergeau pe jos, iar în spate aveau trunchiuri de copaci sau crengi”, a precizat Adrian Pop, directorul Poliţiei Locale Slatina. Toţi hoţii de lemne prinşi au fost sancţionaţi contravenţional de poliţiştii locali cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, însă au existat şi cazuri în care autorii furturilor au fost predaţi la Poliţia Slatina. „Pe majoritatea i-am amendat, însă am avut situaţii în care i-am predat pe hoţi Poliţiei. Au fost momente în care am prins la furat câte cinci – şase inşi, şapte – opt, aproape de fiecare dată erau aceeaşi, cunoştinţe mai vechi, iar atunci am chemat în sprijin echipaj de la Jandarmeria Olt”, a adăugat Pop. Cum afară se anunţă în continuare temperaturi extreme, poliţiştii locali se aşteaptă ca în următoarea perioadă să mai prindă şi alţi hoţi de lemne. La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt urmăresc acest fenomen al furtului de material lemnos. Zilele trecute, potrivit agentului principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt, poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Rurală Bobiceşti au depistat în trafic o autoutilitară încărcată cu lemne, la volanul căreia se afla un bărbat de 39 de ani, din comuna Găneasa. Bărbatul transporta o cantitate de 3,5 metri cubi de material lemnos, esenţă de cer şi ulm, fără a avea însă asupra sa aviz de însoţire. Oamenii legii l-au amendat pe şofer cu 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Materialul lemnos a fost confiscat de poliţişti şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Balş, în continuare efectuându-se cercetări în vederea stabilirii provenienţei acestuia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…