Treceți la conținutul principal

Hoţi de lemne din Pădurea Strehareţi, prinşi de poliţiştii locali

Vremea geroasă din ultima perioadă i-a îndemnat pe mai mulţi cetăţeni de etnie rromă din municipiul Slatina să fure lemne din Pădurea Strehareţi, iar aceştia au fost prinşi în flagrant de poliţiştii locali. 

Unii hoţi de lemne au fost prinşi şi cu ajutorul camerelor de supraveghere video, montate în partea de jos a oraşului. Dacă anii trecuţi aceştia furau material lemnos cu ajutorul căruţelor, de la începutul anului şi până în prezent oamenii legii au depistat la furat doar persoane care cărau în spate lemnele tăiate din Pădurea Strehareţi. „Şapte acţiuni am desfăşurat de la începutul anului şi până acum pe furt de material lemnos şi am prins un număr total de zece hoţi. Unii dintre ei au fost prinşi de mai multe ori, lemnele fiind furate din Pădurea Strehareţi. În ceilalţi ani furau cu căruţele, însă acum s-a blocat accesul în pădure şi s-a furat mai puţin. Majoritatea au fost prinşi în flagrant, însă pe alţii i-am prins cu ajutorul camerelor. Mergeau pe jos, iar în spate aveau trunchiuri de copaci sau crengi”, a precizat Adrian Pop, directorul Poliţiei Locale Slatina. Toţi hoţii de lemne prinşi au fost sancţionaţi contravenţional de poliţiştii locali cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, însă au existat şi cazuri în care autorii furturilor au fost predaţi la Poliţia Slatina. „Pe majoritatea i-am amendat, însă am avut situaţii în care i-am predat pe hoţi Poliţiei. Au fost momente în care am prins la furat câte cinci – şase inşi, şapte – opt, aproape de fiecare dată erau aceeaşi, cunoştinţe mai vechi, iar atunci am chemat în sprijin echipaj de la Jandarmeria Olt”, a adăugat Pop. Cum afară se anunţă în continuare temperaturi extreme, poliţiştii locali se aşteaptă ca în următoarea perioadă să mai prindă şi alţi hoţi de lemne. La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt urmăresc acest fenomen al furtului de material lemnos. Zilele trecute, potrivit agentului principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt, poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Rurală Bobiceşti au depistat în trafic o autoutilitară încărcată cu lemne, la volanul căreia se afla un bărbat de 39 de ani, din comuna Găneasa. Bărbatul transporta o cantitate de 3,5 metri cubi de material lemnos, esenţă de cer şi ulm, fără a avea însă asupra sa aviz de însoţire. Oamenii legii l-au amendat pe şofer cu 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Materialul lemnos a fost confiscat de poliţişti şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Balş, în continuare efectuându-se cercetări în vederea stabilirii provenienţei acestuia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…