Treceți la conținutul principal

Hoţ vâlcean, prins de mascaţii din Olt în urma unor percheziţii

Poliţiştii olteni cercetează un tânăr de 28 de ani, din judeţul Vâlcea, bănuit că ar fi sustras un autoturism și mai multe bunuri de la locuința unui slătinean, pe care l-a prejudiciat cu peste 80.000 de lei. Bărbatul a fost prins de mascaţi în urma unor descinderi efectuate în Râmnicu Vâlcea. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, în baza unor mandate, au efectuat joi două percheziţii domiciliare în municipiul Râmnicu Vâlcea, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt. În urma descinderilor, un bărbat, de 28 ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost condus la sediul Poliţiei Olt, pentru audieri. „Tânărul este bănuit că, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2017, prin forţarea uşii de acces, ar fi pătruns în locuința unei persoane, din municipiul Slatina, de unde ar fi sustras mai multe ceasuri de damă şi bărbăteşti, bijuterii din aur, un telefon mobil şi suma de 6.000 lei. De asemenea, acesta ar fi sustras și autoturismul, din curtea locuinţei. La percheziții, au fost găsite și ridicate mai multe bunuri, pe care persoana vătămată le-a recunoscut ca fiind sustrase din domiciliul său”, se precizează într-un comunicat al IPJ Olt. Potrivit oamenilor legii, prejudiciul total, în valoare de 88.000 lei, a fost recuperat parțial. Vâlceanul a fost reținut pentru 24 de ore şi vineri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Magistraţii Judecătoriei Slatina au admis propunerea Parchetului şi au emis pe numele bărbatului din Râmnicu Vâlcea mandat de arestare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…