Treceți la conținutul principal

Două grădiniţe din Brâncoveni vor fi renovate în acest an

Ion Cheroiu, primarul din Brâncoveni, a fost prezent luni la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice unde a semnat contractele de finanţare a două proiecte importante pentru comuna olteană. Grădiniţele din satele Mărgheni şi Văleni vor fi complet renovate anul acesta, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la peste 1,6 milioane lei. 

De proiectul „Reabilitare, modernizare şi extindere Grădiniţa cu Program Normal Mărgheni” cei mai încântaţi vor fi copiii din satele Ociogi şi Mărgheni. Preşcolarii vor învăţa într-o unitate de învăţământ modernă, unde se va schimba tot. „Este vorba de o modernizare generală, începând de la acoperiş şi plafon până la instalaţii lectrice şi sanitare. Micuţii vor avea mobilier nou, sălile de curs vor fi renovate, iar centrala termică şi grupurile sanitare vor fi în interior. De asemenea, vor exista vestiare, dar şi un cabinet medical”, a precizat edilul Cheroiu. Valoarea lucrărilor este puţin peste 982.000 lei, din care 130.000 lei este co-finanţare din partea Primăriei Brâncoveni. În privinţa celei de-a doua grădiniţe, costurile sunt mai mici, de aproximativ 648.000 lei, din care 30.000 lei reprezintă co-finanţarea din partea administraţiei locale. Proiectul „Reabilitare, modernizare şi extindere Grădiniţa «Domniţa Bălaşa»” din satul Văleni prevede aceleaşi lucrări de renovare ca şi la GPN Mărgheni. Primarul Ion Cheroiu îşi doreşte să dea în folosinţă cele două grădiniţe, în care învaţă 60 de copii, anul acesta, respectiv la 1 octombrie. „Sunt două grădiniţe moderne, aşa cum cer standardele de acum. Banii pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea acestora vin de la Guvern, pe Ordonanţa 28, sunt fonduri guvernamentale. Începând de astăzi (n.red. – marţi) se face licitaţia pentru documentaţie şi sper ca în data de 1 octombrie să le dau în folosinţă, acum să vedem şi în funcţie de constructor cât de repede se mişcă, cum merge licitaţia, dacă avem probleme la licitaţie, dar şi de vreme, sper să ţină cu noi pentru a putea fi gata la timp”, a declarat edilul comunei Brâncoveni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…