Treceți la conținutul principal

Catedrala din Slatina, prădată de hoţi

Spargere duminică noaptea la Catedrala „Sfântul Gheorghe” din partea de jos a municipiului Slatina. Mai multe obiecte bisericeşti şi o sumă de bani au dispărut din lăcaşul de cult. Angajaţii catedralei au fost cei care au descoperit, luni dimineaţa, că lipsesc bunuri din altar şi au anunţat Poliţia. 

„S-au furat o sumă importantă de bani, în jur de 2.500 – 3.000 de lei, şi câteva obiecte bisericeşti. Toate erau în altar, dar curios este faptul că în altar mai era un sertar în care erau bani şi era deschis, dar nu s-a umblat în el. Interesantă chestie, cred că de frică nu a mai umblat acolo, s-a bucurat de ce a găsit şi a plecat. Printre obiectele bisericeşti furate se află o copertă de evanghelie, dar şi o cruce. Îmi pare rău de cruce, pentru că a costat vreo 3.500 de lei, era frumoasă, era deosebită, era o bijuterie, dar şi coperta de evanghelie valora cel puţin 2.000 de lei, a rupt evanghelia şi a luat doar coperta”, au precizat surse din interiorul lăcaşului de cult. Luni dimineaţa, la faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Olt, pentru a face cercetări şi a stabili cu exactitate împrejurările în care catedrala a fost prădată de hoţi. „Reprezentanţii lăcaşului de cult au sesizat faptul că uşa de acces a fost forţată, la fel şi cutia milei de unde ar fi fost sustrasă o sumă de bani încă necunoscută. Nu ştim exact despre ce sumă este vorba şi nici obiectele bisericeşti care ar fi fost sustrase. S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, a declarat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Este posibil ca autorul sau autorii furtului să fie prinşi într-un timp scurt, deoarece Catedrala „Sfântul Gheorghe” din Slatina este dotată cu sistem de supraveghere video. „Nu bănuim cine ar putea fi autorul furtului, dar avem montate camere video, iar imaginile au fost descărcate şi duse la Poliţie. Îl ia după cameră, bănuiesc că a fost prins pe imagini, depinde acum cum a fost îmbrăcat. Nu se ştie sigur dacă a fost vorba de o singură persoană sau mai multe”, au adăugat reprezentanţii lăcaşului de cult.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…