Treceți la conținutul principal

Bătrân mort în incendiu

Două incendii devastatoare au avut loc sâmbătă noaptea într-o oră, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt intervenind ore întregi pentru a stinge flăcările. Din nefericire, în urma unuia dintre incendii, la care au acţionat pompierii bălşeni, un bătrân de 62 de ani şi-a pierdut viaţa, acesta fiind găsit carbonizat. 

Pompierii de la Detaşamentul Caracal au acţionat sâmbătă, în jurul orei 22:00, în comuna olteană Traian, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. Salvatorii s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi paramedicii de pe echipajul SMURD. „Pompierii au găsit în flăcări acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 25 de metri pătrați şi bunurile dintr-o cameră de locuit. Intervenția militarilor a durat aproximativ o oră şi jumătate, incendiul fiind lichidat în limitele găsite”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Flăcările au mistuit în calea lor mobilier, textile, electronice şi aproximativ 25 de metri pătrați de acoperiş. Salvatorii au stabilit ca şi cauza probabilă a izbucnirii incendiului jarul căzut din sistemul de încălzire. O oră mai târziu, pompierii de la Garda Balş au acţionat în comuna Laloşu, județul Vâlcea, raion de intervenție al ISU Olt, pentru a stinge incendiul izbucnit la o locuință şi o anexă aflată în apropierea acesteia. „La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de la Garda Balş şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Vâlcea. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără şi degajări mari de fum, la locuință şi la o anexă aflată în apropiere. În casă a fost găsit proprietarul, în vârstă de 62 de ani, decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului”, a adăugat Băsăşteanu. Salvatorii olteni au acționat mai bine de şase ore pentru stingerea focului, locuința şi anexa fiind distruse în proporție de 80%. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este amplasarea materialelor combustibile în apropierea mijloacelor de încălzire.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…