Treceți la conținutul principal

Amenzi usturătoare pentru cei care nu îndepărtează ţurţurii şi gheaţa de pe şarpante şi trotuare

Asociaţiile de proprietari, dar şi persoanele fizice din municipiu au obligaţia de a îndepărta gheaţa de pe trotuare, dar şi ţurţurii de pe şarpante, în caz contrar fiind pasibile de amenzi de până la 1.500 de lei, precizează reprezentanţii administraţiei locale slătinene. (SURSA: evenimentdeolt.ro)

Primăria municipiului Slatina avertizează că, având în vedere schimbările climaterice evidente din ultima perioadă, respectiv ninsori abundente și temperaturi extreme, urmate de încălzirea bruscă a temperaturii care pot determina accidente cauzate de desprinderea țurțurilor de gheață de la nivelul teraselor imobilelor din cadrul asociațiilor de proprietari, „conform prevederilor Legii nr. 230/2007, Cap. II, asociațiile de proprietari au drept scop administrarea și gestionarea proprietății comune care, pe lângă drepturi, impune obligații pentru toți proprietarii, precum și Cap. III, art. 30, ce prevede pentru comitetul executiv reprezentat de președintele asociației de proprietari că are ca atribuții reglementarea, folosirea, întreținerea, repararea, înlocuirea și modificarea părților proprietății comune”. Reprezentanţii administraţiei locale vor să fie evitate, pe cât posibil, producerea unor accidente. „Pentru a evita producerea unor accidente ce pot afecta integritatea fizică a populației și a bunurilor materiale, avertizăm asociațiile de proprietari de pe raza municipiului Slatina să adopte toate măsurile necesare care se impun pentru verificarea și desprinderea formațiunilor de gheață de la nivelul acoperișurilor imobilelor din cadrul asociației de proprietari. În cazul nerealizării măsurilor anterior menționate, președintele asociației de proprietari - în calitate de reprezentant legal al asociației de proprietari, poate răspunde, conform legislației în vigoare, civil sau penal, după caz”, a mai transmis Primăria Slatina. Potrivit prevederilor legale în vigoare, respectiv HCL nr. 490/2014, neîndepărtarea zăpezii și a gheții formate pe trotuarele și căile de acces la imobile, dar și pe acoperișurile și șarpantele imobilelor, se sancționează cu amendă cuprinsă între 500-800 lei pentru persoanele fizice, respectiv între 700-1.500 lei pentru persoanele juridice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…