Treceți la conținutul principal

Adjunct nou la ISU Olt

Maiorul Constantin Ghiocanu este noul adjunct al locotenent colonelului Adrian Tănase, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt. Ghiocanu a fost împuternicit pe această funcţie în luna ianuarie 2017, pe acelaşi post fiind împuternicit anterior colonelul Cristian Croitoru de la Inspecţia de Prevenire. 

Noul adjunct al ISU Olt are 33 de ani şi este din municipiul Slatina, maiorul Constantin Ghiocanu absolvind Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti în anul 2008. Din acel an şi până în anul 2011 a fost ofiţer III în cadrul unităţilor de intervenţie ale inspectoratului, printre care şi Detaşamentul de Pompieri Slatina, dar şi la Serviciul Logistic pe linie de administrare a patrimoniului imobiliar. Începând cu anul 2011 acesta a lucrat în cadrul Direcţiei pentru Logistică al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar de la sfârşitul lunii iunie a anului 2016 acesta a fost împuternicit şi a ocupat funcţia de şef al Serviciului Logistic din cadrul ISU Olt. Potrivit reprezentanţilor inspectoratului, în urma procesului de reorganizare a instituţiei şi trecerea structurii logistice sub coordonarea unui adjunct, la începutul acestui an maiorul Constantin Ghiocanu a fost împuternicit adjunct al inspectorului şef Adrian Tănase. Din conducerea ISU Olt mai face parte şi locotetent colonelul Cătălin George Pintescu-Grădinaru, slătinean la origini, venit de la ISU Argeş, care a fost împuternicit prim-adjunct al inspectorului şef începând cu sfârşitul lunii ianuarie 2016. Însă, împuternicirea acestuia încetează la data de 20 februarie 2017, concursul pentru ocuparea funcţiei de prim-adjunct al ISU Olt urmând a avea loc pe 23 februarie la sediul IGSU din Bucureşti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…