Treceți la conținutul principal

Adina Diaconu, Ioan Mihai Giuran şi Valerio Battista, personalităţile anului 2016

Trei distincţii de „Personalitate a anului 2016” vor fi acordate în acest an în cadrul primei ediţii a Galei Laureaţilor, organizată de Primăria Slatina. Adina Diaconu, sportiva excepţională care nu mai are nevoie de nicio prezentare, pensionarul Ioan Mihai Giuran, cel care a donat două incubatoare pentru nou-născuţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, şi CEO-ul Prysmian, Valerio Battista, sunt cei care, prin implicare, dăruire şi muncă, şi-au pus amprenta asupra slătinenilor în 2016. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Pentru activitatea sportivă va primi o astfel de distincţie Adina Diaconu, pentru performanţele bifate pe parcursul anului trecut: 
Locul I – medalia de aur – Campionatul European Juniori 1 – echipe 
Locul I – medalia de aur – Campionatul European Juniori 1 – simplu 
Locul II – medalia de argint – Campionatul European Juniori 1 – dublu fete 
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Juniori 1 – simplu 
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Juniori 1 – dublu mixt 
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Juniori 1 – dublu fete 
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Juniori 1 – Echipe 
Locul II – medalia de argint – Campionatul Naţional Seniori – simplu fete 
Locul III – medalia de bronz – Campionatul Naţional Seniori – dublu fete 
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Tineret – simplu fete 
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Tineret – dublu fete 
Locul I – medalia de aur – Campionatul Mondial Juniori – dublu fete 
Locul III – medalia de bronz – Campionatul Mondial Juniori – simplu 
Sportiva Adina Diaconu, marea speranţă a României în tenisul de masă, are la 17 ani peste 200 de medalii la nivel de copii, cadeţi şi juniori. Adina Diaconu a scris istorie şi la Cape Town, unde, alături de Andreea Dragoman, a adus primul aur pentru România la un Campionat Mondial de juniori. Bronzul cucerit însă la individual rămâne cea mai importantă medalie pentru româncă în 2016. Pentru activitatea socială, o altă distincţie de „Personalitatea anului” o va primi Ioan Mihai Giuran, pentru gestul său umanitar din anul 2016. Ioan Mihai Giuran, un pensionar în vârstă de 86 de ani, a donat secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina două incubatoare pentru nou- născuţii aduşi pe lume înainte de termen, valoarea acestora fiind de 21.000 de euro. Olteanul are o poveste impresionantă de viaţă, în care se combină cuvinte precum suferinţă, exil şi nobleţe. Printre actele sale de caritate se numără ajutorul acordat în 2002 Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” unde a fost înfiinţată o secţie de limba engleză, prilej cu care a donat peste 350 de volume. Pentru activitatea economică, a treia distincţie de personalitatea anului ajunge la Valerio Battista, director executiv al Prysmian Group Slatina, pentru investiţiile din parcul industrial şi crearea de noi locuri de muncă în Slatina. Grupul Prysmian va inaugura o nouă fabrică ce va dubla capacitatea de producţie a cablurilor optice şi o linie care va produce cabluri de înaltă tensiune, creând astfel în Parcul Industrial aproximativ 378 de locuri de muncă. La acestea se adaugă şi crearea unei academii de inginerie.

Sursa FOTO: olttv.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…