Treceți la conținutul principal

Acoperişul Postului de Poliţie Poboru, distrus în incendiu

Intervenţie dificilă, miercuri după-amiaza, pentru pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina şi Staţia de Intervenţie Scorniceşti. Peste 20 de salvatori au acţionat timp de două ore pentru a stinge incendiul care a distrus în totalitate acoperişul Postului de Poliţie Poboru. 

Potrivit plutonierului major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, incendiul a izbucnit în jurul orei 15:30, iar pompierii din Slatina şi Scorniceşti au intervenit la faţa locului cu trei autospeciale de stingere incendii cu apă şi spumă, dar şi cu două echipaje de paramedici SMURD. Din fericire, în urma incendiului nu s-au înregistrat victime, însă au fost pagube materiale. „Acoperişul postului de poliţie din Poboru a ars pe o suprafaţă de 160 de metri pătraţi, iar intervenţia pompierilor a durat două ore, incendiul fiind lichidat în jurul orei 17:30. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coşul de fum, care nu a fost curăţat”, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu. Iulian Bărăscu, primarul comunei Poboru, a declarat că nu poate aloca de la bugetul local fonduri pentru reparaţia acoperişului de la postul de poliţie, costurile urmând a fi suportate de Ministerul Afacerilor Interne. „Despre acest incident s-a interesat şi domnul prefect Silviu Neacşu şi a menţionat că îşi va da tot interesul pentru ca acoperişul postului de poliţie să fie reparat cât mai repede. Nu putem aloca noi fonduri de la bugetul local pentru reparaţii, banii urmând a fi daţi de Ministerul de Interne. Însă, dacă va fi solicitat sprijinul reprezentanţilor Primăriei Poboru, noi vom aloca mâna de lucru în sensul că vor da o mână de ajutor la ceea ce înseamnă demolare şi reparaţii oamenii care primesc ajutor social. Am înţeles că incendiul a izbucnit de la coşul de fum. Nu ştiu ce s-a întâmplat exact, dar acoperişul a fost distrus în totalitate. Bine că flăcările nu au ajuns la locuinţa şefului de post, iar acesta poate locui în continuare acolo. De abia au fost făcute unele reabilitări la postul de poliţie, acoperişul a fost înlocuit acum un an, un an şi ceva”, a spus edilul comunei Poboru.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…