Treceți la conținutul principal

100 de tone de lemne pentru bătrânii nevoiaşi din Olt

ALRO şi Crucea Roşie, partenere în proiectul „Dăruim căldură!” 

Câteva zeci de familii nevoiaşe din judeţ, pentru care pensia nu acoperă banii de lemne pentru iarnă, vor primi ajutor din partea Crucii Roşii Olt şi ALRO, partenere în cadrul proiectului „Dăruim căldură!”. Mai precis, în jur de 50 de familii de bătrâni vor primi o cantitate de aproximativ două tone de material lemnos necesar încălzirii, ce va fi adusă chiar la domiciliul vârstnicilor. (Sursa: evenimentdeolt.ro) 

Când lipsurile materiale sunt completate de frigul din casă, traiul de zi cu zi al oamenilor sărmani devine un coșmar, iar vârstnicii reprezintă o categorie socială foarte vulnerabilă din acest punct de vedere. Din acest motiv, SC ALRO SA în parteneriat cu Filiala de Cruce Roşie Olt sprijină această categorie greu încercată de vremea geroasă a iernii prin donaţii în combustibil solid pentru încălzire – lemne, în cantitate de aproximativ 100 de tone, în cadru proiectului „Dăruim căldură!”. „Pentru fiecare familie de vârstnici trecuţi de 60 de ani, aflaţi în evidenţele Filialei de Cruce Roşie Olt, SC ALRO SA transportă la domiciliu o cantitate de aproximativ 2 tone material lemnos astfel încât iarna să fie mai uşor de suportat de familiile de bătrâni pentru care pensia este insuficientă pentru hrană, medicamente şi cheltuielile de zi cu zi. Vârstnicii au primit cu lacrimi în ochi maşina cu lemne, văzând că cineva le întinde o mână de ajutor într-o iarnă în care temperaturile au scăzut în mod frecvent sub 0 grade Celsius. Transportul lemnelor va fi realizat şi pe parcursul lunii februarie, astfel încât aproximativ 50 de familii de vârstnici să treacă peste iarnă în condiţii umane”, a declarat Simona Capisizu, directorul Crucii Roşii Olt. Implicarea în viaţa socială a comunităţii oltene şi ajutorul oferit de către una dintre cele mai importante companii de pe platforma industrială slătineană, SC ALRO SA, asigură continuitate şi sprijin proiectelor umanitare ale Crucii Roşii Olt precum şi ajutor pentru categoriile sociale vulnerabile din judeţul Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…