Treceți la conținutul principal

Tragedie pe calea ferată

Un bărbat de 50 de ani, din comuna Milcov, şi-a pierdut viaţa într-un mod tragic, fiind victima unui accident feroviar petrecut în apropiere de Halta Milcov. 

Nefericitul eveniment a avut loc joi după-amiaza, în jurul orei 14:15, la o distanţă de aproximativ 700 de metri de gara din Milcov, la faţa locului fiind solicitată prin 112 prezenţa reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Din păcate, cadrele medicale de pe autosanitara care s-a deplasat la locului producerii accidentului feroviar nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat. „În momentul sosirii cadrelor medicale la faţa locului, bărbatul a fost găsit decedat. Acesta prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, trupul său fiind împrăştiat pe calea ferată, pe o distanţă de câţiva zeci de metri. Din câte am înţeles de la colegii mei, bărbatul a fost să ia apă de la un izvor din apropierea căii ferate, iar când se întorcea, probabil acasă, a fost acroşat de tren. În momentul în care aceştia au intervenit la solicitare, bidoanele erau pline”, a precizat Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. Potrivit poliţiştilor, bărbatul a fost surprins, pur şi simplu, de trenul Regio 9482, care circula pe ruta Piatra Olt – Potcoava, în timp ce acesta se afla pe linia de cale ferată. „Din primele cercetări, s-a stabilit că un automotor care circula pe relaţia Piatra Olt – Potcoava a lovit un bărbat, care a fost surprins pe linia de cale ferată. În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei”, a declarat comisarul şef Claudia Radu de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la Transporturi Feroviare Slatina şi criminaliştii din cadrul Poliţiei Olt, care au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut tragedia. În cauză au fost înctomite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…