Treceți la conținutul principal

Tânăr încarcerat în urma unui accident, la Corabia

Grav accident de circulaţie sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 05:00, pe Drumul Naţional 54, pe raza oraşului Corabia. Trei tineri, dintre care unul încarcerat, au necesitat îngrijiri medicale, după ce autoturismul BMW în care se aflau s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului. 

Dispeceratul comun ISU-Ambulanță a fost anunțat despre producerea evenimentului rutier, iar la fața locului au intervenit pompierii de la Garda de Intervenție Vișina, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, precum și cadrele medicale de pe trei autosanitare ale Serviciului Judeţean de Ambulanță Olt. „Echipajele au găsit autoturismul răsturnat într-un șanț de pe marginea șoselei, un pasager aflat pe bancheta din spate fiind încarcerat. Pentru extragerea tânărului, de 22 de ani, originar din comuna Grojdibodu, pompierii de la descarcerare au îndepărtat mai multe elemente de caroserie. Pacientul a fost preluat de echipajele medicale, conștient, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial și traumatism toracic. Acesta a fost transportat la Spitalul Corabia, ulterior fiind transferat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Ceilalți doi răniți, ambii din comuna Grojdibodu, au ajuns şi ei la spital. Şoferul, în vârstă de 22 de ani, a suferit o plagă la mâna dreaptă şi a fost transportat de cadrele medicale la Spitalul Corabia, iar celălalt pasager, de 19 ani, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial, traumatism picior drept și fractură mâna stângă şi transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Poliţiştii rutieri au demarat cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul de circulaţie, în cauză fiind întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…