Treceți la conținutul principal

Sute de cadouri împărţite în campania „Zâmbeşte! Familia (noastră) te iubeşte!”

Campania „Zâmbeşte! Familia (noastră) te iubeşte!” s-a bucurat şi în acest an de un real succes, iar până în Ajunul Crăciunului, cadourile strânse vor ajunge la copiii bolnavi şi nevoiaşi din judeţ, dar şi din alte zone limitrofe. 

Preotul Ion Doru Iagăru de la Biserica Spitalului Municipal Caracal a fost principalul iniţiator al acestei campanii umanitare, ajunsă la cea de-a treia ediţie, până în ultima zi de desfăşurare fiind strânse sute de cutii pline cu fel şi fel de daruri, frumos ambulate. Printre cei care au făcut donaţii s-au numărat zeci de copii şi adulţi din municipiul Caracal, dar şi alţi oameni cu suflet mare care au vrut să aducă un zâmbet pe chipurile celor aflaţi în suferinţă. Ultima zi de colectare a darurilor la Biserica Spitalului Caracal a fost cea de joi, 15 decembrie, iar cel mai probabil până în ajunul Crăciunului ajutorii Moşului vor împărţi cadourile strânse pentru copiii bolnavi şi nevoiaşi. „Sute de cutii până în această zi au fost pregătite pentru copiii bolnavi şi nevoiaşi! Mulţumesc tuturor!... şi pentru că nu pot să postez numele sutelor de persoane care s-au implicat, iertaţi-mă! Şi nu uitaţi: Dărnicia aduce răsplata din cer şi în cer, plus ca bonus bucuria în suflet!”, este mesajul emoţionant transmis de părintele Iagăru pe pagina sa de Facebook. Potrivit aceleiaşi surse, beneficiarii campaniei „Zâmbeşte! Familia (noastră) te iubeşte!” de anul acesta fiind mai mulţi copii internaţi în spitale din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Teleroman, chiar şi din Bulgaria, dar şi a celor aflaţi în instituţiile aparţinând Protecţiei Copilului Olt. Moşul îmbrăcat în haine preoţeşti şi ajutoarele sale îi vor vizita pe copiii din Secţia de Pediatrie şi Oncopediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Calafat, Secţia de Pediatrie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Caracal, Secţia de Pediatrie şi Recuperare Pediatrică (n.red. – distrofici) a Spitalului Orăşenesc Corabia, Secţia de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Balş, Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal „Caritas” Roşiorii de Vede, Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Turnu Măgurele, Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal „Costache Nicolescu” Drăgăşani, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Valea Timocului bulgăresc şi Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Vidin din Bulgaria. De asemenea, cutii cu daruri vor primi de la ajutoarele Moşului şi numeroşi copii din familii defavorizate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…