Treceți la conținutul principal

Doi adolescenţi, frate şi soră, ucişi de un şofer băut

UPDATE: Tânărul de 29 de ani, care a provocat accidentul mortal din Şerbăneşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Durere fără margini în prag de sărbători pentru o familie din comuna Şerbăneşti, ai cărei copii, o fată şi un băiat de 13, respectiv 15 ani, au murit pe loc după ce au fost spulberaţi de pe marginea drumului de un şofer care se urcase băut la volan. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Tragedia s-a produs sâmbătă după amiaza, în jurul orei 16.30, pe Drumul Judeţean 546 A care tranzitează localitatea Şerbăneşti, în zona târgului săptămânal. Cei doi fraţi au fost spulberaţi de un autoturism Alfa Romeo, înmatriculat în Bulgaria, şi au murit pe loc. Rănită a fost şi o tânără de 33 de ani, tot din Şerbăneşti, care, la fel ca şi cei doi copii, circula pe marginea părţii carosabile. Mai multe echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-au deplasat la locul accidentului, însă cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-i salva pe cei doi copii loviţi în plin de maşină. „La locul accidentului s-au deplasat patru ambulanţe, două de la Slatina şi două de la Drăgăneşti Olt. Din păcate, două dintre victime nu au mai putut fi salvate. Cei doi pietoni, soră şi frate, prezentau leziuni incompatibile cu viaţa şi s-a constatat decesul acestora. Rănit în accident a mai fost un pieton. Este vorba de o tânără de 33 de ani, care a suferit fracturi la picioare şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina”, a declarat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei. Maşina s-a răsturnat în şanţ după ce i-a izbit pe cei trei pietoni, şoferul scăpând cu greu de furia oamenilor care se strânseseră la locul accidentului. „Este o tragedie ceea ce s-a petrecut. Doi fraţi, o fată şi un băiat, au fost loviţi de o maşină cu numere din Bulgaria, care în urma coliziunii s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului. Şoferul a pierdut controlul maşinii şi i-a lovit în plin. Venea şi cu viteză din câte am înţeles, în momentul impactului acul kilometrajului blocându-se la 120 de kilometri pe oră. Accidentul s-a petrecut în zona târgului săptămânal, iar bărbatul aflat la volan a fost luat de la locul accidentului pentru că oamenii au sărit să-l ia la bătaie. Mergeau pe partea dreaptă a drumului, veneau dinspre Crâmpoia. Cadrele medicale de pe ambulanţă nu i-au mai putut salva pe copii şi au constatat decesul lor. Erau doi copii tare cuminţi, care proveneau dintr-o familie modestă şi cumsecade”, a spus Titi Peligrad, primarul comunei Şerbăneşti. De asemenea, edilul oltean a precizat că va face tot ceea ce îi stă în putinţă ca cei doi fraţi să fie înmormântaţi creştineşte aşa cum se cuvine. „O să acordăm un ajutor de urgenţă familiei pentru a-i putea înmormânta pe copii, mai ales că din câte am aflat tatăl lor a rămas recent şi fără serviciu. Aş dori ca acest ajutor să fie de 4.000 de lei, de fiecare copil câte 2.000 de lei. Încerc să mă ocup de tot ceea ce înseamnă cumpărat de sicrie şi îmbrăcăminte, plus găsirea unui loc de veci unde să fie înhumaţi. Cel mai probabil, înmormântarea va avea loc marţi. Este o adevărată dramă, suntem şocaţi de cele întâmplate. Vin sărbătorile, vă daţi seama ce este acum în sufletul celor doi părinţi... Mai au un copil, o fetiţă de 5 ani şi jumătate, care este la grădiniţă”, a adăugat primarul din Şerbăneşti. 

Şoferul era băut 

Potrivit comisarului şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, conducătorul auto care a provocat accidentul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. „Un tânăr de 29 de ani, din comuna Şerbăneşti, în timp ce conducea autoturismul, într-o curbă la stânga, a derapat, a pierdut controlul direcţiei de mers şi le-a accidentat pe cele trei persoane care mergeau pe marginea drumului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,50 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat”, a precizat reprezentantul Poliţiei Olt. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost audiat de poliţişti, care au emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în seara zilei de duminică urma a fi prezentat procurorilor, care vor solicita instanţei arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…