Treceți la conținutul principal

Şoferul care a băgat în mormânt doi copii, arestat preventiv

Marian Florin Dinescu, şoferul de 29 de ani, din comuna Şerbăneşti, care sâmbătă după-amiaza, băut fiind, a omorât cu maşina doi adolescenţi, frate şi soră, a fost arestat pentru 30 de zile. 

Tânărul a fost prezentat duminică în faţa magistraţilor Judecătoriei Slatina, cu propunerea de arestare preventivă, iar după ce a fost audiat instanţa de judecată a emis pe numele său mandat. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina supraveghează desfăşurarea urmăririi penale într-un dosar penal în care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Marian Florin Dinescu pentru săvârşirea, în stare de concurs, a infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. „În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale s-a reţinut următoare situaţie de fapt, pe scurt: În data de 17.12.2016, în jurul orei 16:30, inculpatul Dinescu Marian Florin, în timp ce conducea autoturismul marca Alfa Romeo, pe strada Dumitru Popovici, din comuna Şerbăneşti, judeţul Olt, din direcţia Nicolae Titulescu către Şerbăneşti, într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit parţial partea carosabilă şi le-a accidentat mortal pe persoanele vătămate T.L. de 16 ani şi T.S.E. de 14 ani, care se deplasau în calitate de pietoni pe acostamentul din partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie, după care a părăsit partea carosabilă, accidentând-o şi pe numita C.E., care a suferit o fractură a gambei drepte. Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului Slatina. La propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, în baza încheierii din data de 18.12.2016, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina a dispus arestarea preventivă a şoferului din Şerbăneşti pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18 decembrie 2016 şi până la data de 16 ianuarie 2017, inclusiv. Decizia instanţei de judecată nu este una definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare. Însă, până luni după-amiaza niciuna dintre părţile implicate în dosar nu a depus contestaţie. 

Tinerii morţi în accident, conduşi pe ultimul drum 

Potrivit lui Titi Peligrad, primarul comunei Şerbăneşti, cei doi fraţi care au murit pe loc în urma accidentului petrecut sâmbătă vor fi conduşi pe ultimul drum marţi, în jurul orei prânzului. Slujba de înmormântare va avea loc la biserica din satul Şerbăneştii de Jos, copiii fiind înhumaţi unul lângă altul la cimitirul din aceeaşi localitate. „Pentru a-i putea înmormânta creştineşte, am decis să acordăm familiei adolescenţilor, una modestă şi cumsecade, un ajutor de urgenţă de 4.000 de lei. Am decis să ne ocupăm de tot ceea ce înseamnă cumpărat de sicrie şi îmbrăcăminte, am primit sprijin şi din partea unui agent economic din comună care se va ocupa de asigurarea produselor de panificaţie pentru pomană. Şi lumea din comună încearcă să îi sprijine pe părinţii copiilor morţi în accident cu ce pot, chiar şi financiar. Deja se sapă gropile şi mâine (n.red. – marţi), pe la prânz, vor fi înmormântaţi. Este o adevărată tragedie ceea ce s-a întâmplat, suntem şocaţi cu toţii”, a pus edilul din Şerbăneşti. De acum încolo, familia celor doi tineri care şi-au pierdut viaţa în accident trebuie să aibă grijă de fetiţa pe care o mai au, în vârstă de cinci ani şi jumătate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…