Treceți la conținutul principal

Criminalul tinerei din Scorniceşti, arestat preventiv

UPDATE: Bogdan Ionuţ Frâncu, asasinul tinerei din Scorniceşti, a fost prezentat luni, după ora 16:00, în faţa magistraţilor Tribunalului Olt, iar în urma audierii sale a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. În prezent, piteşteanul de 37 de ani se află în arestul Poliţiei Olt.

„Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt Dispune arestarea preventivă a inculpatului FRANCU BOGDAN IONUŢ în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Olt, pe o durată de 30 de zile, de la data de 12 decembrie 2016 până la data de 10 ianuarie 2017, inclusiv. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în soluţia instanţei de judecată.

Ştirea iniţială: Şi-a omorât cu sânge rece fosta iubită şi i-a abandonat trupul în pădure la Optaşi

Cristina Iliana Marin, o tânără de 30 de ani, din oraşul Scorniceşti, a fost ucisă cu sânge rece duminică după-amiază de fostul său prieten, Bogdan Ionuţ Frâncu, un bărbat de 37 de ani, din Piteşti. Bărbatul şi-a omorât fosta iubită cu repetate lovituri de cuţit în zona inimii, crima înfiorătoare petrecându-se în maşina personală a acestuia.

Bogdan Ionuţ Frâncu a omorât-o pe tânăra olteancă pe raza oraşului Scorniceşti, apoi a scăpat de cadavru într-o pădure de pe raza comunei Optaşi Măgura. Rudele tinerei au fost cele care au alertat poliţia după ce bărbatul le-ar fi trimis imagini cu trupul abandonat al fetei într-o baltă de sânge, cu un cuţit înfipt în piept. La scurt timp de la comiterea oribilei crime, asasinul a fost prins de oamenii legii într-un hotel din municipiul Piteşti, maşina sa, în care anchetatorii au găsit şi cuţitul cu care acesta a ucis-o pe Cristina, fiind găsită în parcare. Potrivit unor apropiaţi ai victimei, se pare că aceasta încerca de ceva timp să pună capăt relaţiei, dar bărbatul refuza să accepte acest lucru. Bogdan Ionuţ Frâncu şi-a recunoscut fapta şi le-a indicat poliţiştilor locul în care a lăsat trupul fără viaţă al tinerei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au preluat cazul, au stabilit că inculpatul Bogdan Ionuţ Frâncu şi-a premeditat fapta şi l-au reţinut, bărbatul fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Din spusele prim-procurorului Anca Anuţa de la Parchetul Olt, din 30 noiembrie, ziua în care cei doi iubiţi s-au despărţit, şi până duminică, 11 decembrie, autorul crimei i-ar fi trimis victimei nu mai puţin de 50 de mesaje de ameninţare, însă aceasta nu a făcut nicio plângere împotriva bărbatului. „Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din ziua de 12.12.2016, ora 03:15, reţinerea inculpatului F.B.I., în vârstă de 37 ani, din municipiul Piteşti, judeţul Argeş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, pentru o durată de 24 de ore. În fapt, s-a reţinut că în după amiaza zilei de 11 decembrie 2016, inculpatul, în timp ce se afla împreună cu victima (n.red. – Cristina Marin, fosta sa prietenă) în autoturismul proprietate personală şi care era staţionat pe raza oraşului Scorniceşti, sat Bălţaţi, judeţul Olt, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit în zona inimii, care au generat decesul. În sarcina inculpatului s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de omor calificat, agravanta fiind determinată de reţinerea faptei cu premeditare şi, respectiv prin cruzimi, raportat la folosirea unui cuţit, corp delict, precum şi la aplicarea, cu ferocitate, a unui număr mare de lovituri”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Tribunalul Olt. Din aceste considerente şi reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de luni, anchetatorii de la Parchetul Olt au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a lui Bogdan Ionuţ Frâncu pe o perioadă de 30 zile. 

Facebook-ul criminalului, dezactivat la câteva ore după săvârşirea faptei 

Chiar în ziua în care şi-a ucis fosta iubită, asasinul de 37 de ani din Piteşti a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj prin care a încercat să explice apropiaţilor gestul său. „Poate mulţi mă vor condamna, dar cei care mă cunosc, care ştiu cum am fost vor recunoaște că nu am fost aşa. Nu am vrut decât să fiu fericit, găsisem pe cineva, aş fi făcut totul să fie bine. Nu a fost să fie, orgoliul ei a învins în relația noastră. Am făcut şi greșeli, recunosc, dar nu m-a înțeles nimeni, mai puţin ea. Aveam nevoie de sprijin, moral, dar nu s-a putut. Îmi cer iertare celor care m-au cunoscut altfel, cum am fost înainte”, a scris Bogdan Ionuţ Frâncu pe Facebook. La câte ore după crimă, contul de Facebook al criminalului a fost dezactivat, în timp ce pe pagina de Facebook a tinerei omorâte cu bestialitate prieteni comuni ai celor doi, şi nu numai, au postat mesaje de condoleanţe. «„Cristina Marin odihneşte-te în pace înger blând, ai fost ucisă de omul pe care eu îl consideram prieten, iar tu îl considerai viitorul tău soţ, nu am cuvinte să descriu această tragedie... îţi doresc odihnă veşnică, iar lui...”, „Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace scumpa mea colegă frumoasă şi deşteaptă Cristina Marin... Dumnezeu te-a luat mult prea repede la El... Un înger printre îngeri... În amintirea surioarei mele scumpe Cristina Marin. Dumnezeu să te ierte Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău cel pur. Te iubesc şi te voi iubi câtă viaţă voi trăi!!!”, „Dumnezeu să te primească în Împărăția Lui, dragă prietenă și colegă cu suflet blând și curat plecată prea curând dintre noi. Nu te vom uita niciodată Cristina!!!”», sunt doar o parte dintre mesajele de condoleanţe postate de cei dragi pe pagina de Facebook a Cristinei.

SURSA FOTO: Facebook

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…