Treceți la conținutul principal

S-au răsturnat cu maşina într-o râpă

Patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 27 de ani, au scăpat cu viaţă după ce maşina în care erau a căzut, joi seara, în jurul orei 21:00, într-o râpă de la marginea Drumului Naţional 65 – European 574, în apropiere de comuna Valea Mare. 

În urma apelului primit prin 112, la faţa locului s-au deplasat paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina, dar şi două echipaje cu cadre medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. „Echipajele medicale au găsit autoturismul în afara carosabilului, cei patru tineri aflați în acesta reușind să iasă din vehiculul avariat înaintea sosirii salvatorilor olteni. Toți cei patru tineri au fost asistați la locul intervenției, iar trei dintre aceștia au necesitat transportul la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Slatina”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al pompierilor din judeţ. Potrivit aceleiaşi surse, şoferul autoturismului, în vârstă de 27 de ani, prezenta excoriații la picioare și a refuzat transportul la spital. „Unul dintre pasageri, un tânăr de 20 de ani, diagnosticat cu traumatism toracic și traumatism cranio-facial a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. O minoră de 17 ani a suferit un traumatism cranio-cerebral cu hematom frontal, dureri lombare și excoriații la gamba dreaptă, care a fost preluată de echipajul SMURD, iar o tânără de 18 ani a fost transportată la spital de un echipaj al Ambulanţei, diagnosticul pus de cadrele medicale fiind traumatism cervical și multiple excoriații”, a adăugat plutonierul major Băsăşteanu. Poliţiştii olteni au ajuns şi ei în zonă pentru a face cercetări şi a stabili împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…