Treceți la conținutul principal

S-au răsturnat cu maşina într-o râpă

Patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 27 de ani, au scăpat cu viaţă după ce maşina în care erau a căzut, joi seara, în jurul orei 21:00, într-o râpă de la marginea Drumului Naţional 65 – European 574, în apropiere de comuna Valea Mare. 

În urma apelului primit prin 112, la faţa locului s-au deplasat paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina, dar şi două echipaje cu cadre medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. „Echipajele medicale au găsit autoturismul în afara carosabilului, cei patru tineri aflați în acesta reușind să iasă din vehiculul avariat înaintea sosirii salvatorilor olteni. Toți cei patru tineri au fost asistați la locul intervenției, iar trei dintre aceștia au necesitat transportul la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Slatina”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al pompierilor din judeţ. Potrivit aceleiaşi surse, şoferul autoturismului, în vârstă de 27 de ani, prezenta excoriații la picioare și a refuzat transportul la spital. „Unul dintre pasageri, un tânăr de 20 de ani, diagnosticat cu traumatism toracic și traumatism cranio-facial a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. O minoră de 17 ani a suferit un traumatism cranio-cerebral cu hematom frontal, dureri lombare și excoriații la gamba dreaptă, care a fost preluată de echipajul SMURD, iar o tânără de 18 ani a fost transportată la spital de un echipaj al Ambulanţei, diagnosticul pus de cadrele medicale fiind traumatism cervical și multiple excoriații”, a adăugat plutonierul major Băsăşteanu. Poliţiştii olteni au ajuns şi ei în zonă pentru a face cercetări şi a stabili împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…