Treceți la conținutul principal

Proiecte de anvergură în comuna Şopârliţa

Suntem aproape de sfârşitul anului, iar mulţi dintre primarii acestui judeţ, fie că vorbim de cei vechi sau noi, fac bilanţul realizărilor pe care le-au avut în 2016. Unul dintre edili este şi Cristinel Neagu din comuna Şopârliţa, care se mândreşte cu investiţiile făcute în localitate.  
Unul dintre proiectele de anvergură care a schimbat viaţa locuitorilor comunei este cel care cuprinde asfaltarea mai multor drumuri din Şopârliţa, precum şi construirea unei creşe pentru copii. „Avem în derulare un proiect integrat, făcut în anul 2008 de mine şi depus în 2009, pe fonduri europene – asflatare drumuri, construirea unei creşe pentru copii, dar şi o împrejmuire a unui monument istoric din localitate. Acum lucrăm la prima categorie din acest proiect, în valoare de 6 milioane lei, asfaltare drumuri. Deja ne-am apucat de asflatări în comună, am asflatat în jur de 1,5 – 2 kilometri, cred că o să stagnăm lucrările pe perioada iernii şi o să continuăm în primăvară. Proiectul este valabil până pe 30 septembrie 2017, cu prelungire până în decembrie 2017, dar eu cred şi sunt sigur că proiectul va fi derulat şi se va încadra în termenul de execuţie. Creşa care se va construi va fi una cu program prelungit, în care vom avea în jur de 13 copii, cu vârsta de la unu la trei ani”, a precizat primarul Cristinel Neagu. Edilul oltean a vorbit şi despre alimentarea cu apă şi canalizarea care la ora actuală se face în localitate: „Mai avem un proiect pe alimentare cu apă, care în proporţie de 95% este terminat. Până la sfârşitul lui decembrie vom face recepţia lucrărilor, iar la primăvară vom începe branşarea la apă a cetăţenilor din comună. De asemenea, mai este în desfăşurare pe Ordonanţa 28 un proiect de canalizare, ne-am apucat deja de lucrări, au fost executate pe o distanţă de 800 metri – un kilometru, mai avem acum în derulare lucrări pe o distanţă de 700 de metri, chiar aşteptăm constructorul să vină să continuăm lucrările, după care să venim în urmă cu asflatarea”. „Importante eu cred că sunt toate proiectele, aşa cum v-am mai spus alimentarea cu apă este făcută în proporţie de 95%, o să începem branşarea, să finalizăm canalizarea şi după aceea asfaltăm şi drumurile. Drumurile sunt cu şanţuri dalate, podeţe la porţile gospodăriilor, un proiect european pe fostul 3.2.2. Noi am asflatat deja în comună în jur de 2,5 kilometri până în anii 2014 – 2015, iar acum cu asfaltarea de drumuri inclusă în proiectul integrat vor fi asflatate drumurile din localitate în proporţie de 96 – 97%, nu mai rămâne decât o stradă, să zic eu, de 150 – 200 de metri”, a adăugat Cristinel Neagu. 

Lămpi pe LED-uri şi modernizări la şcoală, din 2017 

Potrivit primarului din Şopârliţa, comuna face parte din Grupul de Acţiune Locală „Plaiurile Olteţului” şi vrea ca prin intermediul acestuia să implementeze în anul 2017 un proiect prin care să fie înlocuite vechile lămpi stradale cu unele pe LED-uri, mult mai economice. De asemenea, Cristinel Neagu îşi doreşte ca la şcoala din centrul localităţii să se facă unele modernizări, mai ales în privinţa grupului sanitar. „Prin intermediul GAL-ului din care facem parte vrem să modernizăm iluminatul stradal, un proiect pe fonduri europene, prin care să înlocuim vechile lămpi cu cele performante, pe LED-uri, care sunt economice, asta vom avea în vedere pentru anul viitor. De altfel, ne dorim să izolăm şcoala gimnazială din centru, să-i facem o reparaţie capitală şi în funcţie de fondurile alocate vrem să facem un grup sanitar la unitatea de învăţământ conform standardelor europene, lipită de corpul şcolii. În privinţa proiectului pe GAL, am înţeles că 50.000 de euro ar reveni fiecărei comune care face parte din acesta şi o să ne ocupăm de el. Cum să vă spun, noi cu iluminatul public nu stăm rău, dar vrem ceva mai performant, mai nou, mai economic, acum toată lumea se bazează pe economie. Proiectul legat de modernizarea şcolii, referitor la lipirea toaletei, nu ştiu dacă vom aloca bani de la bugetul local, pentru că este mic. Noi suntem comună mică şi dacă nu am avea sprijin de la Consiliul Judeţean Olt, am fi muritori de foame. Sper să primim bani pentru această investiţie de la bugetul judeţului, dacă nu prin proiecte, dacă reuşim să accesăm. Este o investiţie mare, de 60.000 – 70.000 de euro, grupul sanitar urmând a fi dotat cu tot ce trebuie”, a menţionat edilul din Şopârliţa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…