Treceți la conținutul principal

Pompierii olteni, vizitaţi de colindători

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar în această perioadă majoritatea instituţiilor din judeţ sunt colindate de copii. De marţi, copiii instituţionalizaţi şi cei nevoiaşi, dar şi alţi micuţi, îi colindă pe angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, dar şi pe pompierii din subunităţile inspectoratului. 

„Sărbătorile de iarnă sunt momentul în care ne amintim de copilărie, de clipele când ne bucurăm de primii fulgi de nea şi de cadourile primite de la Moş Crăciun. Din păcate, copiii din centrele de zi, căsuțele de tip familial, dar şi copiii care provin din familii defavorizate, nu se pot bucura de toate acestea. Pentru a aduce mai aproape bucuria Crăciunului, peste o sută de copii îi vor colinda pe pompierii din judeţ, pentru ei Moşul pregătind pungi cu produse tradiţionale de sărbători”, a precizat plutonierul adjutant Dan Ţolu de la Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul ISU Olt. Potrivit aceleiaşi surse, copii instituționalizați, dar şi copii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, din localitățile unde ISU Olt are subunități de intervenție, vor veni să-i colinde pe pompierii olteni. Primii care se vor bucura de magia colindelor vor fi pompierii din municipiul Slatina. Marți, de la ora 09:00, 11:30 şi 14:00, la sediul ISU Olt vor ajunge 50 de copii. Micuţii vor primi din partea Moşului pachete cu produse specifice Crăciunului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…