Treceți la conținutul principal

Poliţişti atacaţi cu cuţitul

Doi agenţi de la Secţia 2 Poliţie Rurală Osica de Sus au fost răniţi în dimineaţa zilei de duminică în târgul săptămânal din localitate, unde interveniseră pentru aplanarea unui conflict. Ambii poliţişti au fost atacaţi cu un cuţit de un cetăţean de etnie rromă, care a fost reţinut pentru 24 de ore. 

Poliţiştii au intervenit să aplaneze o dispută dintre două grupuri de persoane de etnie rromă, moment în care unul dintre scandalagii a scos un cuţit şi s-a năpustit asupra unuia dintre oamenii legii. În altercaţie, poliţistul Claudiu Bălă a fost tăiat la mână şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale reparatorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar cadrele medicale de la Serviciul de Medicină Legală au stabilit că acesta necesită peste 20 de zile de îngrijiri medicale. Atacat a fost şi celălalt agent, Nicolae Rotunjeanu, care s-a băgat între ei pentru a-şi apăra colegul. Acesta s-a ales la rândul său cu o tăietură, iar luni dimineaţa s-a prezentat şi el la Serviciul de Medicină Legală Olt. Potrivit unor informaţii, conflictul dintre grupurile de rromi este unul mai vechi. Se pare că între ei a mai fost un scandal în oraşul Drăgăneşti, iar acum s-ar fi reîntâlnit în târgul de la Osica şi ar fi vrut să-şi regleze conturile. Anca Anuţa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a confirmat incidentul petrecut duminică dimineaţă în târgul săptămânal din comuna Osica de Sus şi a precizat că s-a deschis o anchetă în acest caz. „Agresorul este un bărbat de 50 de ani, din oraşul Drăgăneşti Olt, faţă de care s-a luat duminică seara, la ora 23:00, măsura reţinerii pentru 24 de ore. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj asupra a doi lucrători de poliţie. În cazul unuia dintre poliţişti, care a fost rănit mai grav, autorul faptei este acuzat de ultraj, prin raport la tentativă de omor, iar în privinţa celuilalt lucrător de poliţie, care suferit leziuni mai uşoare, acesta este acuzat de săvârşirea unei infracţiuni mai simple, respectiv ultraj, prin raport la infracţiunea de lovire. Ancheta nu este deocamdată finalizată, sper să fie gata până la sfârşitul acestei zile, iar agresorul are deja calitatea de inculpat şi urmează a fi prezentat Judecătoriei Caracal, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat, luni după-amiază, prim-procurorul Anca Anuţa, purtătorul de cuvânt al Parchetului Olt. Bărbatul din Drăgăneşti este cunoscut cu antecedente penale, având condamnări pentru infracţiuni comise în străinătate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…