Treceți la conținutul principal

Poliţişti atacaţi cu cuţitul în târgul de la Osica

Doi agenţi de la Secţia 2 Poliţie Rurală Osica de Sus au fost răniţi în dimineaţa zilei de duminică în târgul săptămânal din localitate, unde interveniseră pentru aplanarea unui conflict. Ambii poliţişti au fost atacaţi cu un cuţit de un cetăţean de etnie rromă, care deja a fost reţinut pentru 24 de ore. 

Poliţiştii au intervenit să aplaneze o dispută dintre două grupuri de persoane de etnie rromă, moment în care unul dintre scandalagii a scos un cuţit şi s-a năpustit asupra unuia dintre oamenii legii. În altercaţie, poliţistul Claudiu Bălă a fost tăiat la mână, cadrele medicale de la Serviciul de Medicină Legală stabilind că acesta necesită 22 – 24 de zile de îngrijiri medicale. Atacat a fost şi celălalt agent, Nicolae Rotunjeanu, care s-a băgat între ei pentru a-şi apăra colegul. Acesta s-a ales la rândul său cu o tăietură, iar luni dimineaţa s-a prezentat şi el la Serviciul de Medicină Legală Olt. Potrivit unor informaţii, conflictul dintre grupurile de rromi este unul mai vechi. Se pare că între ei a mai fost un scandal în oraşul Drăgăneşti, iar acum s-ar fi reîntâlnit în târgul de la Osica şi ar fi vrut să-şi regleze conturile. Anca Anuţa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a confirmat incidentul petrecut în târgul săptămânal din comuna Osica de Sus şi a precizat că s-a deschis o anchetă în acest caz. „Deocamdată, nu s-a stabilit cu exactitate care a fost starea de fapt. Încă se audiază martori, mai este de audiat şi al doilea poliţist care a intervenit pentru a aplana disputa izbucnită între cele două grupuri în târgul de la Osica. Se fac în continuare cercetări, vă pot spune doar că unul dintre poliţiştii care a intervenit a fost tăiat la mână de către agresor, care are 50 de ani şi este din oraşul Drăgăneşti Olt. Autorul faptei a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat, momentan, pentru ultraj, prin raportare la tentativă de omor, dar şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Rămâne de văzut care va fi încadrarea juridică după ce vor fi luate declaraţii şi celuilalt poliţist. După stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt vă vom pune la dispoziţie un comunicat de presă cu cele întâmplate”, a precizat prim-procurorul Anca Anuţa, purtătorul de cuvânt al Parchetului Olt. Agresorul este cunoscut cu antecedente penale, având condamnări pentru infracţiuni comise în străinătate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…