Treceți la conținutul principal

Peste 500 de pacienţi au votat la spitalele din Slatina şi Caracal

Peste 500 de pacienţi internaţi în spitalele din municipiile Slatina şi Caracal au solicitat urna mobilă pentru a vota la alegerile parlamentare de duminică. 

Potrivit celor declarate de Elena Vişan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, 330 de pacienţi internaţi în unitatea medicală şi-au exprimat dorinţa de a vota la alegerile pentru camera Deputaţilor şi Senat. „Din totalul de aproximativ 500 de pacienţi internaţi la noi în spital, 330 de bolnavi, dintre care 40 sunt de la Secţia de Pneumologie a spitalului din Scorniceşti, au completat cereri şi au votat cu ajutorul urnelor mobile de la patru secţii de votare arondate din cele două localităţi”, a precizat managerul Vişan. Medicul Daniela Buiculescu, directorul Spitalului Municipal Caracal, a declarat la rândul său că 194 de pacienţi din totalul de peste 200 internaţi în unitatea sanitară au vrut să voteze la alegerile de duminică, pentru ei fiind adusă urna mobilă de la secţia de votare la care spitalul este arondat. 

Urna mobilă, solicitată şi de arestaţi 

Viitorii deputaţi şi senatori care vor reprezenta interesele cetăţenilor în Parlamentul României au fost aleşi şi de cei aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al inspectoratului, a precizat că un număr de 14 arestaţi din totalul celor 25 aflaţi în spatele gratiilor şi-au exprimat dorinţa de a vota la alegerile parlamentare, pentru ei fiind adusă urna mobilă de la secţia de votare la care IPJ Olt este arondat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…