Treceți la conținutul principal

Peste 500 de infracţiuni constatate de jandarmii olteni, de la începutul anului

Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au prezentat joi, în cadrul Colegiului Prefectural care a avut loc la sediul Prefecturii Olt, analiza privind organizarea şi executarea misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice la nivelul judeţului în acest an. Jandarmii olteni au efectuat sute de misiuni în judeţ şi au constatat 575 de infracţiuni, săvârşite de 585 autori. 

De la începutul lui 2016 şi până în prezent, jandarmii olteni au efectuat aproximativ o sută de misiuni specifice de intervenţie, 21 fiind la aplanarea unor conflicte, două intervenţii de salvare şi evacuare la solicitarea pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, privind blocarea unor copii în casă şi dispariţii de persoane, şi 76 misiuni la alte intervenţii, în sprijinul poliţiei sau la solicitarea cetăţenilor când se tulbură ordinea şi liniştea publică. „În anul 2016, în judeţul Olt, nu au fost evenimente care să tulbure grav ordinea şi liniştea publică şi să impună intervenţia pentru restabilirea acesteia. Măsurile luate şi contactele permanente cu organizatorii adunărilor publice, au creat posibilitatea dezamorsării unor situaţii tensionate şi prevenirea degenerării acestora în acţiuni turbulente. Cooperarea şi colaborarea inspectoratului cu structurile implicate în îndeplinirea misiunilor de asigurare a ordinii publice, a avut un caracter continuu, şi au urmărit atât respectarea prevederilor legale, cât şi eficienţa misiunilor planificate şi executate. Toate activităţile de cooperare cu structurile Ministerului Afacerilor Interne din zona de responsabilitate s-au desfăşurat în condiţii foarte bune, fără sincope şi disfuncţionalităţi de natură să impieteze asupra eficienţei dispozitivelor adoptate, situaţia operativă fiind gestionată corespunzător”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Olt. În urma executării misiunilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, precum şi celor executate în comun cu celelalte instituţii, jandarmii olteni au luat luate mai multe măsuri. 292 persoane au fost avertizate de angajaţii IJJ Olt, iar numărul amenzilor aplicate a fost de 1.015, în cuantum total de 341.888 lei. De asemenea, oamenii legii au constatat 576 de infracţiuni săvârşite de 585 autori, 184 cu 157 autori dintre acestea fiind în misiuni proprii, iar 392 cu 428 autori în misiuni comune. „În concluzie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, cu efectivele avute la dispoziție a gestionat și poate gestiona, în condițiile legii, misiunile ce-i revin”, au adăugat reprezentanţii Jandarmeriei Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…