Treceți la conținutul principal

Peste 40 kilograme de articole pirotehnice, confiscate de poliţiştii olteni

Poliţiştii olteni continuă până în data de 4 ianuarie 2017 acţiunea ,,Foc de Artificii”, în această perioadă fiind verificată legalitatea operaţiunilor cu articole pirotehnice, desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Misiunea oamenilor legii a demarat încă de la jumătatea lunii noiembrie, iar până marţi aceştia au confiscat peste 40 kilograme de articole pirotehnice. 

„Poliţia Română acţionează, la nivel naţional, în perioada 15 noiembrie 2016 - 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. Acţiunea «Foc de Artificii» vizează verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice şi are ca scop prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei din domeniu”, a precizat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. De la începutul acţiunii şi până marţi, 20 decembrie, polițiștii olteni au efectuat nu mai puţin de 104 acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective din judeţ şi au verificat activitatea a 23 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. Oamenii legii au constatat trei infracţiuni și au prins patru persoane fizice şi juridice neautorizate, față de patru persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale. De asemenea, au fost confiscate 44 kilograme de articole pirotehnice, în valoare totală de 2.150 lei. „O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 112 activități de informare în școlile din județ”, a declarat comisarul şef Radu. 

Artificii şi petarde, vândute ilegal la Gârcov 

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Corabia au depistat în data de 10 decembrie, în comuna Gârcov, doi tineri, de 24 și 32 ani, ambii din comuna Izbiceni, care ofereau spre vânzare, din portbagajul unui autoturism, artificii şi petarde, fără a deţine documente de provenienţă sau autorizaţie de deţinere şi comercializarea substanţelor pirotehnice. „În portbagajul autoturismului, au fost găsite 762 bucăţi de artificii şi 166.040 bucăţi de petarde, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea confiscării”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. Pe numele celor doi tineri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, fără drept de materiale pirotehnice”. Reprezentanţii Poliţiei Române le reamintesc cetăţenilor că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă T1 şi T2 şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…