Treceți la conținutul principal

Oltul, primul loc pe ţară ca prezenţă la vot

UPDATE// ora 16.00 Oltul a urcat pe primul loc în clasamentul prezenţei la vot. Potrivit datelor oficiale, până la ora 16.00 au votat 33,03% dintre olteni. Pe locul următor ca prezenţă la urne se afla Teleormanul, cu 32,90%. (SURSA: evenimentdeolt.ro)

UPDATE// Ora 11.00 Oltul se află pe locul 2 la nivel de ţară ca prezenţă la vot, cu 12,13%, primul loc fiind ocupat de Teleorman.

Până la ora 11.00 au votat 45.467 alegători olteni, din care 41.666 pe listele permanente, 3793 pe listele suplimentare şi 8 cu urna mobilă. Cea mai mare prezenţă la nivel de judeţ se înregistrează la această oră în una din secţiile amenajate în comuna Coloneşti – 68,24%, la secţia 156. Prezenţă ridicată este şi în secţia 329 din comuna Tătuleşti – 61,75%. La polul opus, cea mai mică participare la vot este la secţia 181 din Curtişoara – 1,62%. Stirea iniţială Aproape 8% dintre oltenii cu drept de vot s-au prezentat la urne până la ora 10.00, pentru a-şi alege senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorul mandat.Potrivit datelor BEC, în primele 3 ore de la deschiderea secţiilor de votare, prezenţa în Olt a fost de 7,72%. Numărul alegătorilor care s-au prezentat la urne în primele 3 ore ale dimineţii a fost mai mare decât în 2012, când până la ora 10.00 votaseră 6,31% dintre alegători.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…